Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

Het corona-effect: bijna 200.000 Belgen gaan maandelijks naar voedselbank

Bijna 200.000 mensen per maand halen een voedselpakket op om te kunnen overleven, een stijging van 15 procent in vergelijking met 2019. Dat blijkt uit cijfers van de Belgische Federatie van Voedselbanken, waarover De Zondag bericht. 

33 reacties

 • Gerda B

  3 jaar geleden
  In Wallonië zijn voedselpakketten maar 1x verdeeld geweest tijdens februari en vandaag, onze buurman leeft ervan ( ocmw) ook de 300euro dat Wilmés beloofde aan mensen met leefloon is Niet betaald geweest Dinant. dus nog eens een leugens van regering. Gelukkig helpen wij en buren deze man beetje. Er is gelukkig voedselbank voor klein bedrag maar 90 percent is net leverdatum, Dank U Colruyt Dinant om deze mensen te helpen. Dorpje naast Dinant.
 • Ronny Ooijen

  3 jaar geleden
  Paul Boutsen, een klein beetje moeite en men kan gemakkelijk terugvinden dat de voedselbanken geen enkele politieke of commerciële binding hebben. Alleen wie moet rondkomen met minder dan 740 euro netto per maand kan er aankloppen en je hebt een toelatingsformulier nodig van het OCMW van je gemeente.
 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Niet zo lang geleden werd dat eten weggegooid. Overal zijn opportunisten maar er zijn ook alleenstaande moeders die niet durven gaan omdat de kinderen het zouden kunnen ontdekken, en dingen kopen voor hen zodat ze zich normaal kunnen ontplooien op school en geen 'etiket' krijgen. En op vakantiekampen kunnen gaan.
 • Paul Boutsen

  3 jaar geleden
  Welke zijn de voorwaarden eindelijk om naar een voedselbank te mogen gaan? Wie bepaalt wie binnen mag, of moet je eerst op één of ander partijkabinet een toegangskaart gaan vragen en zijn de bazen van de organisatie politiek benoemd? Laat dat eerst duidelijk worden, en dan zal er geen gezaag zijn over waarom sommigen zich vragen stellen wie en wie niet daar gratis mag komen shoppen.
 • rita vdbergh

  3 jaar geleden
  Ik ken een dame die al meer dan dertig jaar voor poverello werkt, vroeger waren het dankbare kansarmen die blij waren dat ze geholpen worden, nu eisen ze, een tandenborstel en tandpasta van Aldi wiegeren ze, het moet het merk van de apotheek zijn, het eten is nooit goed er zijn er die geld eisen ipv eten enz. Een sociaal assisten praat privé heel anders dan in de media. Ze bereiken weinig echte kansarmen, de meeste mensen in problemen kopen te veel rommel en voor eten gaan ze bedelen.