Voor duizenden Belgen die vastgoed in het buitenland bezitten, zou de nieuwe regeling tot een lagere taks leiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor duizenden Belgen die vastgoed in het buitenland bezitten, zou de nieuwe regeling tot een lagere taks leiden. © Getty Images

Herwerkte belasting op buitenlands vastgoed doet Raad van State steigeren, maar minister Van Peteghem (CD&V) duwt toch door

Het rechtscollege dat moest bepalen of de berekening van een fictieve verhuurwaarde uit 1975 voor buitenlands vastgoed juridisch waterdicht is, heeft de regering vooral kritische vragen teruggestuurd. Die houdt echter voet bij stuk en jaagt de herwerkte vastgoedbelasting zo snel mogelijk door het parlement.

79 reacties

 • Lode vleminckx

  5 maanden geleden
  Hoeveel mensen met vastgoed in het thuisland zij er al uit hun sociale woning gezet. Geen zeker.
 • ignace lambert

  6 maanden geleden
  met de huidige regering, hou jullie goed vast de berg belastingen komen eraan
 • Paul Philippaerts

  6 maanden geleden
  Het totaal belasten van de huur van onroerende goederen zit er duidelijk aan te komen. Eerst wat show rond de belastbaarheid van in het buitenland gelegen onroerende goederen en op zeker moment zijn die buitenlandse KI 's niet meer nodig. Eigenaars in Belgie de belasting van uw spaarpotje komt er aan.
 • Emiel Vandeplas

  6 maanden geleden
  Zoals alles in België : je begint met de nodige fiscale ontwijkingslijst en dan maak je een aangepaste "prul" wet volgens de "political to do list in time ". Daarna voorleggen met de verschillende politiek gebonden financiële voordelen, hun wensen aanpassen en dan door parlement rammen . Burgerbelang bestaat niet en zal nooit bestaan ;
 • karel daneels

  7 maanden geleden
  of hoe ze de mensen weer meer geld uit hun zakken gaan kloppen je mag voor alles 3 keer betalen
 1. Keuze tussen twee kadastrale inkomens voor vastgoed dat je verhuurt in het buitenland? “Vraag is of regering zichzelf niet in de voet schiet met deze oplossing”
  PREMIUM

  Keuze tussen twee kadastrale inkomens voor vastgoed dat je verhuurt in het buitenland? “Vraag is of regering zichzelf niet in de voet schiet met deze oplossing”

  Als je als Belg inkomsten vergaart uit buitenlands onroerend goed, dan word je daar binnenkort anders op belast. De regering-De Croo heeft een nieuw wetsontwerp klaar om het discriminerend onderscheid tussen binnen- en buitenlands onroerend inkomen weg te werken. Maar is dat wel zo’n goed idee? Onze belastingexpert Michel Maus is alvast kritisch. “Dit kan hoogstens een tijdelijke oplossing zijn.”

Geld