AFP
Volledig scherm
© AFP

Hebben hamsteraars dan toch gelijk? Er dreigt wereldwijd tekort aan toiletpapier

Het was een beetje een running joke in het begin van de coronacrisis. Toen de eerste lockdown in ons land werd aangekondigd, repte iedereen zich naar de supermarkt om toiletpapier en droge voeding in te slaan. De ongerustheid bleek uiteindelijk onterecht, maar dat zou wel eens kunnen veranderen. Er dreigt namelijk een wereldwijd tekort aan toiletpapier door een crisis in de containersector.

43 reacties

 • Chloe Kezako

  2 weken geleden
  Er is helemaal geen wereldwijd tekort aan toiletpapier. Dit is een zuiver logistiek probleem.
 • Dominique Hermys

  3 weken geleden
  Heb weer een pakket meegebracht. Elke keer dat ik ga winkelen breng ik er mee. Zijn mijn centen hé.
 • Peter Van der vennet

  3 weken geleden
  De dag dat een tekort van wc papier ook al nieuws is...waw...denk eens 50-100-500 jaar terug hé, we overleven het wel denk ik.
 • Eddy Peeters

  3 weken geleden
  Men blijft maar paniek zaaien hé. Gisteren was het nog dat het Suezkanaal doorgang weken zou geblokkeerd zijn. Maar nu blijkt het misschien wonder boven wonder begin volgende week al kunnen opgelost zijn. Wc papier zal er altijd zijn, zeg dat mijn grootmoeder het gezegd heeft. In haar jeugd gebruikte men kranten in het kleinste kamertje. voor alles is een oplossing mensen. Geen paniek.
 • nicole desseyn

  4 weken geleden
  Elk z’n washandje en handdoekje beetje zeep en alles weer proper geen natte doekjes of alles zit op korte tijd verstopt!
 1. Geblokkeerd containerschip van 400 meter lang veroorzaakt opstopping in Suezkanaal
  UPDATE

  Geblok­keerd container­schip van 400 meter lang veroor­zaakt opstopping in Suezkanaal

  Een enorm containerschip is vast komen te zitten in het Suezkanaal in Egypte. Het vaartuig Ever Given, 224.000 ton zwaar, blokkeerde sinds dinsdag een van de drukste scheepvaartroutes ter wereld, in beide richtingen. Er ontstond al snel een gigantische opstopping van vaartuigen die gebruik wilden maken van de waterweg tussen de Middellandse Zee en de Rode Zee. Berichten dat het schip woensdag deels zou zijn losgetrokken, blijken niet te kloppen. Intussen zijn de olieprijzen op de internationale markten de hoogte in gegaan.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen

Geld