Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Heb je in tijden van corona recht op extra steun van de overheid? Een overzicht van alle tegemoetkomingen

Het coronavirus heeft een grote impact op de financiële huishouding van consumenten en ondernemers. De Vlaamse en federale overheid proberen met extra steunmaatregelen de nodige hulp te bieden. Dat lijstje dikt nagenoeg dagelijks aan. Om door de bos het bomen nog te zien, hebben we de tegemoetkomingen gebundeld in één handig overzicht.

  1. Koppel lanceert gratis website voor alle bedrijven, zelfstandigen en horecazaken in Vlaanderen: wijblijvendoorgaan.be

    Koppel lanceert gratis website voor alle bedrijven, zelfstandi­gen en horecaza­ken in Vlaanderen: wijblijvendoorgaan.be

    Guy De Schepper en Krista Deckers van 2BuildIT uit het Antwerpse Essen hebben de gratis website www.wijblijvendoorgaan.be gelanceerd. Alle zelfstandigen, bedrijven en horecazaken die op één of andere manieren actief blijven tijdens deze crisis, kunnen zich gratis laten registreren op de website. “In deze tijd is het belangrijk dat je snel ergens terecht kan in je gemeente”, zegt Guy De Schepper.
  2. Kappers mogen nu toch sluiten. Kapster sluit die op eigen initiatief de deuren sloot getuigt: “Sommige klanten reageerden boos”

    Kappers mogen nu toch sluiten. Kapster sluit die op eigen initiatief de deuren sloot getuigt: “Sommige klanten reageerden boos”

    De meest vreemde coronamaatregel tot nu is was het feit dat de kapperszaken moesten openblijven. Vanmiddag is dat veranderd naar verplicht sluiten. Kapster Gwenny Van Laere sloot vorige week al, op eigen initiatief. “Sorry, maar de gezondheid gaat nu voor", motiveerde ze. “Maar dat wilde wel zeggen dat mijn klanten een andere kapper zochten, wat eigenlijk niet fair was”

Geld