Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ThinkStock

Handelssector komt met gezamenlijke inspanning om energieverbruik te temperen

De leden van handelsfederatie Comeos nemen bij de start van de herfst extra maatregelen in de strijd tegen de hoge energieprijzen. De temperatuur wordt in de zaken beperkt tot 19 graden, tijdens de openingsuren worden de winkeldeuren waar mogelijk dichtgehouden en één uur na sluiting worden lichtreclame, etalageverlichting en verlichting op parkings gedoofd. "We gaan niet wachten en nemen zelf het voortouw in de noodzakelijke energiebesparing", aldus CEO Dominique Michel.

 1. “Zeer sterke oplossing in complexe situatie”: UBS neemt concurrent Credit Suisse over voor 3 miljard Zwitserse frank
  UPDATE

  “Zeer sterke oplossing in complexe situatie”: UBS neemt concurrent Credit Suisse over voor 3 miljard Zwitserse frank

  De grootste Zwitserse bank UBS neemt haar noodlijdende concurrent Credit Suisse over voor ongeveer 3 miljard Zwitserse frank (3 miljard euro), of 76 centimes per aandeel Credit Suisse. Dat heeft de federale regering van Zwitserland zondag bevestigd. De regering keurt de overname goed en voorziet verschillende garanties. De verkoop is een “zeer sterke oplossing in een complexe situatie”. Dat zei de Zwitserse president Alain Berset in een persconferentie over het nieuws.
 2. Europa wil consument 'recht op herstel' geven tot 10 jaar na aankoop

  Europa wil consument 'recht op herstel' geven tot 10 jaar na aankoop

  Om een einde te maken aan de gewoonte waarbij defecte consumentengoederen al te makkelijk door een nieuw exemplaar vervangen worden, wil de Europese Commissie een 'recht op herstel' invoeren. Dat moet ervoor zorgen dat al die goederen tot 5 à 10 jaar na de aankoopdatum hersteld kunnen worden, ook al is de garantietermijn verstreken. Enkel wanneer het defect te ernstig is, zullen producenten aan de verplichting kunnen ontsnappen.