Volledig scherm
© thinkstock

Halve dag ouderschapsverlof per week mogelijk

Vanaf 1 juni kunnen werknemers een halve dag ouderschapsverlof per week of een hele dag elke twee weken opnemen. Het KB dat de arbeidsduurvermindering met één tiende regelt, is immers in het staatsblad gepubliceerd.

11 reacties

 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  Wie werkt én kinderen heeft, zit altijd tussen twee stoelen. Men is knecht van 2 meesters. Altijd opgejaagd. Een full time buitenshuis gaat ten koste van het gezin waar management ontspoort.
 • Willy Van Craen

  2 jaar geleden
  Wat met de kleinezelfstandigen.Voor staatsbedrijven is er geen enkel probleem want daar spelen rendement niet mee.
 • van roy jozef

  2 jaar geleden
  als we met zijn allen voor onszelf werken, afdragen aan wat U enkel aanbelangt,dan is het opgelost. er zullen er veel gaan schreeuwen als al die verplichte bijdragen weg moesten vallen.
 • Bart Wijsdekkers

  2 jaar geleden
  Ook niet juist, want niet in elke sector kan je dit opnemen. Wel kort door de bocht om te zeggen dat je moet meebetalen voor anderen. Ik betaal ook de pensioenen van de 80 jarigen waar ik niets aan gehad heb. Ik betaal ook de werkloosheidsuitkeringen en de NMBS zelfs als ik de trein niet neem.
 • Hendrik Schoofs

  2 jaar geleden
  Inderdaad Marleen. @Donald. Totaal aantal werkuren blijft en totaal aantal uren ouderschapsverlof gaat niet omhoog. Dus je redenering klopt niet. Collega's moeten hetzeflde aantal uren opvangen als voorheen.
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech

Geld