AFP
Volledig scherm
© AFP

Grootste vliegtuigleaser eist miljarden van verzekeraars om toestellen die vastzitten in Rusland

De grootste vliegtuigleasemaatschappij ter wereld, AerCap, heeft bij verzekeraars claims ingediend met een totale waarde van zowat 3,5 miljard dollar (ruim 3,1 miljard euro) vanwege vliegtuigen en vliegtuigmotoren waar ze door de sancties tegen Rusland niet meer bij kan komen. Dat meldt financieel directeur Peter Juhas van de Ierse maatschappij vandaag.

  1. Alle blikken zijn deze week gericht op federale regering: “Er moet nu écht iets gebeuren, na de zomer gaat iedereen in verkiezingsmodus”

    Alle blikken zijn deze week gericht op federale regering: “Er moet nu écht iets gebeuren, na de zomer gaat iedereen in verkie­zings­mo­dus”

    Het wordt een belangrijke week in de Wetstraat. “De blikken zijn federaal gericht”, vertelde politiek journaliste van ‘VTM NIEUWS’ Hannelore Simoens bij HLN LIVE vanochtend. Afgelopen weekend startten de eerste begrotingsgesprekken, al leverden die nog niets op. Ze zullen deze week verder gezet worden, maar ook daar moeten we nog niet al te veel van verwachten, aldus Simoens. Verder zal de regering zich buigen over de pensioenen, de fiscale hervorming en een akkoord met Engie.
  2. Deze varkens zitten dag en nacht opgestapeld in flatgebouwen: dit is volgens China kwekerij van toekomst

    Deze varkens zitten dag en nacht opgesta­peld in flatgebou­wen: dit is volgens China kwekerij van toekomst

    In China rijzen steeds meer varkensflats uit de grond. Dat zijn grote gebouwen met verschillende verdiepingen waar duizenden varkens worden vetgemest. De Chinezen zijn dol op varkensvlees, en de overheid stimuleert dergelijke bedrijven om de eigen vleesproductie te stimuleren en zo minder afhankelijk te zijn van de import. Voor de dieren is hun korte leven zwaar, want ze komen nooit buiten en bewegen amper. Maar volgens China is dit het varkensbedrijf van de toekomst.