Ook verpakkingsmateriaal zoals plastic, aluminium en karton is moeilijker verkrijgbaar voor veel bedrijven in de voedingssector.
Volledig scherm
Ook verpakkingsmateriaal zoals plastic, aluminium en karton is moeilijker verkrijgbaar voor veel bedrijven in de voedingssector. © thinkstock

Grondstoffen drijven kosten van voedingsindustrie op

De helft van de bedrijven in de voedingssector krijgen te maken met problemen bij de levering van grondstoffen, zoals aroma's, oliën, inuline en dextrose, maar ook verpakkingsmateriaal zoals plastic, aluminium en karton. Dat meldt sectorfederatie Fevia vandaag in de Franstalige zakenkrant L'Echo. Voor de verkoopprijs in de winkels zullen deze leverproblemen geen zware gevolgen hebben.

 1. HelloFresh? Foodbag? Of toch iets anders? De 6 grootste leveranciers van maaltijdboxen vergeleken
  PREMIUM

  HelloFresh? Foodbag? Of toch iets anders? De 6 grootste leveran­ciers van maaltijd­boxen vergeleken

  HelloFresh is een van de grote winnaars van de coronacrisis: het Duitse bedrijf zag zijn omzet in het coronajaar ruimschoots verdubbelen. Maar HelloFresh is niet de enige leverancier van maaltijdboxen. Welke verschillen zitten er tussen leveranciers? En is de ene box zijn geld meer waard dan de andere? Wij keuren de kwaliteit, verpakking en originaliteit van telkens drie gerechten bij de zes grootste aanbieders.
 2. Productieproblemen bij Nike en Adidas in Zuidoost-Azië: fabrieken sluiten om coronaverspreiding in te dammen

  Productie­pro­ble­men bij Nike en Adidas in Zuid­oost-Azië: fabrieken sluiten om coronaver­sprei­ding in te dammen

  Enkele van de grotere schoenen- en kledingmerken zoals Nike en Adidas hebben productieproblemen door het sluiten van fabrieken in Zuidoost-Azië. Een aantal bedrijven dat producten maakt voor de merken zegt dat de autoriteiten fabrieken dichtgooien om verder verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Kenners vrezen mede door de lage vaccinatiegraad in de regio nog meer productieproblemen. Dat kan weer gevolgen hebben voor het aanbod tijdens de aanstaande feestdagen in de Verenigde Staten en Europa.

Geld