Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © AFP

Groei in economie daalt: "Overheden moeten investeren"

De groei in de grootste economieën zal in 2020 waarschijnlijk verder vertragen. De rol van de centrale banken, die de voorbije jaren massaal de rente hebben verlaagd als stimulus, is uitgespeeld en dus is het nu de beurt aan de overheden om de kraan open te draaien. "Het momentum is daar. Het moet dan wel gaan om productiviteitsverhogende investeringen, zoals in infrastructuur of onderzoek & ontwikkeling", verklaarde Koen De Leus, chief economist van BNP Paribas Fortis vrijdag bij de voorstelling van de economische en financiële vooruitzichten voor 2020. Dergelijk scenario zou ook goed nieuws zijn voor de aandelenmarkten.

3 reacties

 • An Vanden Bossche

  2 jaar geleden
  Het wordt hoog tijd dat de overheid mensen stimuleert in plaats van bestraft om te investeren in de economie. Nu staat al dat spaargeld weg te rotten, terwijl investeringen voor iedereen groei zouden opleveren.
 • jos robben

  2 jaar geleden
  zolang de overheden hun geld blijven over de balk gooien aan klimaathysterie en met het pamperen van allochtone parasieten is er geen geld meer om te investeren
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  "zou ook goed nieuws zijn voor de aandelenmarkten" Daar draait het eigenlijk weer om. Het geld van de spaarder zit al voor een deel in de aandelen van de rijken. Nu nog het geld van de belastingbetaler.
 1. Gents biotechnologiebedrijf Biotalys trekt naar Brusselse beurs

  Gents biotechno­lo­gie­be­drijf Biotalys trekt naar Brusselse beurs

  Het Gentse biotechnologiebedrijf Biotalys heeft beslist vers kapitaal op te halen via een beursgang op Euronext Brussel. Dat schrijven De Tijd en De Standaard vandaag. Hoeveel het precies in gedachten heeft, is nog even geheim, maar twee nieuwe investeerders zijn al bereid 10 miljoen euro op te hoesten. Daarbovenop kan Biotalys vermoedelijk rekenen op de steun van zijn bestaande aandeelhouders, waaronder Gimv en Ackermans & van Haaren. Het bedrijf zal in de komende weken zijn debuut maken.

Geld