Goudkoorts stijgt in ons land: “Ook jongeren willen nu investeren in goud in plaats van cryptomunten”

Er heerst goudkoorts in het land. Goudhandelaars zien zowel de verkoop als de aankoop van goud in de laatste maanden stijgen. Een veilige keuze in onzekere tijden, klinkt het. Maar is goud wel een échte belegging? Financieel expert Paul D’Hoore vindt van niet, en hij legt uit waarom.

29 reacties

 • leo Mariën

  3 weken geleden
  Geld op een spaarboekje waar je amper een procent intrest krijgt is op het einde van het jaar 9% minder waard in koopkracht (bij inflatie van 10%). Al meer dan 1000 jaar is goud een hedge tegen inflatie. Heb je ook graag dat het een dividend oplevert, koop dan aandelen van een goudmijn. Er zijn er die dividenden geven tot 5%. Meer risicovol? Heel relatief, kapitaalkrachtige mijnen zien bij een stijgende goudprijs hun goud in de grond ook in waarde stijgen. Het mijnen blijft wel gelijk in prijs!
 • Leo Duym

  2 maanden geleden
  @jan geens, klopt! Goud: geen btw; geen lopende kosten (tenzij je bankkuis: 50€ per jaar), kleine aankooppremie (1,5% - staaf 1 kilo); makkelijk weg te steken (laat je niets wijsmaken i.v.m. metaaldetectors); niemand kan je dwingen te zeggen of je (nog) goud hebt, zelfs als kan men bewijzen dat je het ooit hebt aangekocht; makkelijk weg te geven (zoals bankbiljetten). Vergeet echter de goudmijnen niet!
 • Jef Moors

  2 maanden geleden
  het feit dat landen hun financiele veiligheid in goud voorraden steken zegt genoeg. Zou als particulier wel niet te veel kopen, 10 a 15 % van uw vermogen max.
 • Geert Vande Walle

  2 maanden geleden
  Mr. D'Hoore heeft gelijk, iets dat op 3 jaar bijna 40% in waarde stijgt is geen goede belegging !!!
 • jan geens

  2 maanden geleden
  Goud is zowat het enige waar de overheid niet met zijn dieven handen bij kan . En…dat kunnen ze nu eens niet bijmaken .. maar ja , er is voor banken en adviseurtjes geen zak mee te verdienen , nietwaar mr d’hooren ?