Bart Buysse, directeur-generaal van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).
Volledig scherm
Bart Buysse, directeur-generaal van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). © belga

"Globale pensioenhervorming blijft noodzakelijk"

Werkgevers en vakbonden hebben vandaag een verdeeld advies uitgebracht over de eventuele invoering van het pensioensysteem met punten. Voor werkgeversorganisatie VBO is het pensioen met punten geen fetisj of een doel op zich, maar moet er wel een globale hervorming van de pensioenen komen om het systeem betaalbaar te houden. Dat laat ze na afloop van het mislukte sociaal overleg weten.

24 reacties

 • gina duribreux

  5 jaar geleden
  en zeker voor politiekers en ambtenaren dit moet gelijk gesteld worden zoals in de prive en zelfstandige brood kost voor iedereen zelfde gedan met profiteren van de kleinste pensioen is pensioen en moet gelijk zijn voor iedereen groen mag voorbeeld geven en niet zoals in gent waar groen weeral van niets weet schaamteloos
 • Marc Van der Vloedt

  5 jaar geleden
  en geen enkel VBO lid adviseert (zijn "klanten") om echte "zilver- en goud" rekeningen te openen voor zijn toekomstige gepensioneerden ? In Canada/Zwitserland (buiten de Europese (r)overheid) Waarde vast ! (en ondertussen "rijden" en "feesten" andere niet met het opgebouwd pensioen, die anders "peanuts" worden en onvoldoende zijn voor de rustoorden later) !)
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  Het VBO zou graag hebben dat we allemaal doodvallen de dag na onze pensionering. Gepensioneerden worden gestigmatiseerd en zullen weldra als paria's behandeld worden. Gepensioneerd zijn is een vuile ziekte geworden dank zij NVA, VOKA en VBO.
 • Paul De Groote

  5 jaar geleden
  Stop met loonwagens heren bedrijfleiders want jullie ondergraven de Sociale Zekerheid,zodat er geen geld meer is voor de pensioenen alsook de pensioenen verlagen van politiekers.
 • Patrick Moorthamer

  5 jaar geleden
  De solidariteit is hier ver te zoeken, daar is ons sociaal systeem op gemaakt mensen,en dat ze de fraudeurs eens deftig aan pakken zal jaarlijks miljarden meer inkomsten opbrengen maar dat doen ze niet want dan gaan ze in de zakken van de vrienden zitten,!
 1. Europa wil consument 'recht op herstel' geven tot 10 jaar na aankoop

  Europa wil consument 'recht op herstel' geven tot 10 jaar na aankoop

  Om een einde te maken aan de gewoonte waarbij defecte consumentengoederen al te makkelijk door een nieuw exemplaar vervangen worden, wil de Europese Commissie een 'recht op herstel' invoeren. Dat moet ervoor zorgen dat al die goederen tot 5 à 10 jaar na de aankoopdatum hersteld kunnen worden, ook al is de garantietermijn verstreken. Enkel wanneer het defect te ernstig is, zullen producenten aan de verplichting kunnen ontsnappen.
 2. OPINIE: "De volgende generatie zal én de pensioenen van de babyboomers ophoesten, én zelf langer werken én zelf pensioen sparen. Een schande"

  OPINIE: "De volgende generatie zal én de pensioenen van de babyboo­mers ophoesten, én zelf langer werken én zelf pensioen sparen. Een schande"

  Ik ben de tel kwijt. Is er sinds 2005 één jaar voorbijgegaan zonder grote vakbondsbetoging tegen pensioenhervormingen? 2005 was het jaar van het fameuze Generatiepact. Dat moest de vergrijzing voor eens en altijd oplossen. Maar het was slechts een opwarmertje schaven aan brugpensioenen. Voor de rest zou het mirakel van het Zilverfonds ons redden: gewoon de staatsschuld verminderen en de vrijgekomen marge van afbetalingen besteden aan pensioenen. Leuk bedacht, nooit uitgevoerd.
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 4. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.