ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Gezinnen sparen minder dan tijdens lockdowns

De grootste spaardrift van de gezinnen lijkt voorbij. Terwijl tijdens de lockdowns massaal geld werd opzijgezet, is het sparen nu opnieuw gedaald naar normale niveaus. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank.

15 reacties

 • Johnny Chanet

  4 maanden geleden
  Woonde tot voor kort in Spanje. Ben nu terug in Belgie. Er zijn twee dingen waar ik me moet aan aanpassen : het weer en de kosten. Als je alles in rekening brengt is het leven in Spanje zeker 40 % goedkoper. Anderzijds is het zo dat voor elke 100 euro die als inkomsten binnenkomt in Belgie in Spanje maar 56 euro is. Het gevolg is dat iemand met zijn Belgisch pensioen in Spanje ruim kan overhouden.
 • Peter Buyck

  4 maanden geleden
  Tijdens de lockdown konden we sparen want de winkels en consoorten waren gesloten. Nu de winkels en consoorten weer open zijn... blijkt dat ze véél duurder zijn geworden en nog gaan worden (inclusief stille uitgaven zoals telefonie, Internet, elektriciteit, verwarming...) waardoor sparen moeilijker is geworden.
 • Stefanie van Dijk

  4 maanden geleden
  Tijdens de lockdown kon je het bijna nergens uitgeven en nu moet het gebruikt worden om de gasrekening te kunnen betalen
 • Wesley De Cock

  4 maanden geleden
  Dieter, sommige vaste kosten kan je delen. Als je met 2 bent, kan je altijd meer. Internet, tv, afbetaling woning, verwarming,… het bedrag is hetzelfde of je nu alleen bent of met 2 inkomens. Dat zorgt voor een groot verschil in spaarvermogen. Voor een alleenstaande is 13% sparen echt niet belachelijk laag, maar eerder erg hoog.
 • nicole desseyn

  4 maanden geleden
  Dieter ik treed u volledig bij juiste redenering ! Wij sparen al heel ons leven er werd enkel gekocht als er geld was ( enkel huis niet) ik kook nog alles zelf en vers geen klaargemaakte brol reizen hebben we gedaan als we jonger waren nu hebben we een klein huisje aan zee om van te genieten meer moet dat niet zijn!!
 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.