CEO Jeroen Spitaels (rechts) en de medeoprichters van Mealhero.
Volledig scherm
CEO Jeroen Spitaels (rechts) en de medeoprichters van Mealhero. © Mealhero founders

Gentse foodboxleverancier Mealhero failliet, klanten weten van niets

Het Gentse bedrijf Mealhero heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf probeert nu een overnemer te vinden. Mealhero levert foodboxen, waarvan je de ingrediënten in een speciale stomer kan ontdooien. De duizenden klanten van het bedrijf zijn officieel nog niet op de hoogte gebracht. Staatssecretaris De Bleeker raadt klanten aan hun domiciliëring stop te zetten.

11 reacties

 • NOEL CLAES

  3 maanden geleden
  De start-up kreeg twee jaar geleden nog 900.000 euro - schulden, subsidies en kapitaal - toegestopt om zijn slimme stomer en diepvriesmaaltijden verder op de kaart te zetten in België en Nederland. Het concept van Mealhero heeft wat weg van HelloFresh, maar is nog eenvoudiger in gebruik. Mealhero levert diepvriesingrediënten, thuis te bereiden in een zelf ontwikkelde stomer die u huurt voor 5 euro per maand. Als klant hebt u keuze uit een 500-tal producten. En nu failliet?
 • Rikkie Baggini

  3 maanden geleden
  Dat is zeer normaal als je al 2 jaar achter elkaar een half miljoen euro verlies maakt ...
 • Jean Jansens

  3 maanden geleden
  Het is spijtig maar er zullen er nog veel meer volgen, de regering heeft enkele jaren geleden de mensen aangespoord om zelfstandig een zaak te beginnen en dit is nu het resultaat nog meer mensen die hun zaak zal moeten sluiten en de gevolgen van een faillissement aan de lijven zullen ondervinden!
 • Giovanni de Zweemer

  3 maanden geleden
  misschien te hoge ambities. ik heb geen smart steamer ook.
 • Frans Roosen

  3 maanden geleden
  Was wel keigoed concept!
 1. Iederéén heeft zo’n zak vol met zakken, maar Nederlander Jasper heeft een oplossing: “Albert Heijn, mag ik ze aan je teruggeven?”

  Iederéén heeft zo’n zak vol met zakken, maar Nederlan­der Jasper heeft een oplossing: “Albert Heijn, mag ik ze aan je teruggeven?”

  Het overkomt iedereen: oei, een boodschappentas vergeten mee te nemen naar de supermarkt. Of oei, wat meer gekocht dan in mijn zakken past en geen dozen te zien. Dan moet je noodgedwongen aan de kassa nog maar eens een nieuwe herbruikbare plastic zak kopen, met als resultaat een groeiende berg van zakken thuis. Nederlander Jasper van ‘t Wel (24) vindt dat heel vreemd. Hij gaat nu viraal met een opvallend idee: “Appie (bijnaam voor Albert Heijn, red.), mag ik alsjeblieft mijn zak vol zakken aan je teruggeven?”, schrijft hij in een post op LinkedIn. Intussen is de Nederlander al uitgenodigd op het hoofdkantoor van Albert Heijn.
 1. HelloFresh, Foodbag of Marley Spoon? De 6 grootste maaltijdboxen in België vergeleken: welke is zijn geld het meeste waard?
  PREMIUM

  HelloFresh, Foodbag of Marley Spoon? De 6 grootste maaltijd­boxen in België vergeleken: welke is zijn geld het meeste waard?

  Zelfs na de pandemie blijkt een maaltijdbox populairder dan ooit te zijn in de Belgische keukens. Onze culinair journaliste testte de zes grootste leveranciers in ons land uit. Kan je de gerechten écht zo snel maken als er in het recept staat? En zijn alle boxen hun geld waard? “In minder dan 30 minuten heb ik hier een maaltijd, zonder al te veel geknoei of een berg afwas nadien.” Welke is de lekkerste en welke de goedkoopste?