De Brusselse Beurs.
Volledig scherm
De Brusselse Beurs. © BELGAPLUS

Gents biotechnologiebedrijf Biotalys trekt naar Brusselse beurs

Het Gentse biotechnologiebedrijf Biotalys heeft beslist vers kapitaal op te halen via een beursgang op Euronext Brussel. Dat schrijven De Tijd en De Standaard vandaag. Hoeveel het precies in gedachten heeft, is nog even geheim, maar twee nieuwe investeerders zijn al bereid 10 miljoen euro op te hoesten. Daarbovenop kan Biotalys vermoedelijk rekenen op de steun van zijn bestaande aandeelhouders, waaronder Gimv en Ackermans & van Haaren. Het bedrijf zal in de komende weken zijn debuut maken.

 1. Belgische bedrijven willen plots weg van de beurs: wat is er aan de hand? En kan je daar als belegger geld mee verdienen? Pascal Paepen licht toe
  PREMIUM

  Belgische bedrijven willen plots weg van de beurs: wat is er aan de hand? En kan je daar als belegger geld mee verdienen? Pascal Paepen licht toe

  Almaar meer bedrijven willen af van hun notering op de Brusselse beurs. Op korte tijd waren er maar liefst drie pogingen om een Belgisch bedrijf van de beurs te halen. Onze geldexpert Pascal Paepen zoekt uit waarom dat gebeurt én of die ontwikkeling goed of slecht is voor Belgische beleggers. “Het is geen toeval dat dit net nu gebeurt.”
 2. Beleggen in de ‘kneusjes’ van de beurs: onze geldexpert Pascal Paepen legt uit hoe je het aanpakt
  PREMIUM

  Beleggen in de ‘kneusjes’ van de beurs: onze geldexpert Pascal Paepen legt uit hoe je het aanpakt

  Beleggen op de beurs kan heel interessant zijn, maar hoe selecteer je bedrijven waarvan je aandelen koopt? Onze beursexpert Pascal Paepen gidst je in onze reeks Starten met beleggen door de jungle. Vandaag legt hij uit wat turnarounds zijn en hoe je best in dat soort aandelen belegt. “Beperk je portefeuille niet tot enkele voormalige ‘kneusjes’. Laat ook voldoende plaats over voor het neusje van de zalm.”

Geld