Thijs Van De Graaf gelooft dat Europa in 2030 zonder Russisch gas kan.
Volledig scherm
PREMIUM
Thijs Van De Graaf gelooft dat Europa in 2030 zonder Russisch gas kan. © Wouter Van Vooren

Geen Russisch gas meer in Europa in 2030? “De nodige investeringen kunnen betaald worden met de overwinsten van energiebedrijven”

De stijgende gasprijzen maken pijnlijk duidelijk hoe afhankelijk Europa is van Russisch gas. Daarom kwam de Europese Commissie dinsdag op de proppen met het ambitieuze RepowerEU-plan. Het doel: tegen 2030 volledig gasonafhankelijk zijn van Rusland. Hoe realistisch is dat? “We kunnen de overwinsten van de energiebedrijven afromen.”

40 reacties

 • Pieter Vankamp

  1 jaar geleden
  Wat gaan we doen met de overwinsten van pfizer en co ?
 • Ferdinand Nuyts

  1 jaar geleden
  Waar groenen aan de macht komen, botsen ze op de grenzen van de eigen overtuiging. Meyrem Almaci moet de schuld niet bij anderen leggen, maar eventjes aan retrospectie en zelfonderzoek doen. Het is een ongeschreven wet dat je als partijvoorzitter aangeschoten wild bent na een verkiezingsnederlaag. Tenzij je een 'Wouter-Beekje' doet en je jezelf trakteert op een ministerieel uitloopbaantje, leef je dan in blessuretijd. Maar Wouterke ligt nu toch op de afdeling politieke palliatieve zorgen.
 • frans Venloo

  1 jaar geleden
  Oei ze zijn wakker geworden.Zorg voor nieuwe kerncentrales maar ja Groen moest postjes hebben in deze gasfabrieken zeker ? Groen tegen gas en nu voor gas Te gek om los te lopen
 • Adrien beyls

  1 jaar geleden
  We zouden er moeten toe komen dat al onze daken die in aanmerking komen voor zonnepanelen ook daadwerkelijk gebruikt worden. Als dat dan toch een rendabele investering is, waarom worden daken dan niet afgehuurd door grote ondernemingen? Ook zou iedere gemeente per 1500 gezinnen moeten voorzien in een windmolen waar mogelijk. En uiteraard meer opbrengst voor de plaatselijke bevolking. Niet zoals nu, de grote winsten voor de bobo's en de lasten voor de bevolking. Maak waar je het gebruikt!
 • Dirk BERX

  1 jaar geleden
  @freddy cardoen, er is maar één persoon en één partij die dat principe in zijn programma heeft ! Waarmee nogmaals bewezen is, dat de kiezers niet altijd gelijk hebben.