Vakbondsleden verhinderden De Clerck het gebouw binnen te gaan.
Volledig scherm
Vakbondsleden verhinderden De Clerck het gebouw binnen te gaan. © VTM Nieuws

Geen akkoord bij Proximus, misnoegde vakbondsleden jouwen Stefaan De Clerck uit: “Betaalt u mijn lening en mijn huis?”

Bij Proximus is het paritair comité rond 11 uur afgelopen. Zoals verwacht werd er bij de vakbonden geen tweederdemeerderheid gevonden voor een sociaal akkoord bij het telecombedrijf. Hoe het nu verder moet, is nog niet duidelijk. Later vandaag komt ook de raad van bestuur van Proximus bijeen, die het transformatieplan alsnog kan doorduwen. De vakbonden hopen dat de raad van bestuur het plan niet doordrukt en een opening laat voor verder overleg. Even kwam het tot opstootjes toen de voorzitter van de Raad van Bestuur Stefaan De Clerck verhinderd werd naar binnen te gaan.

46 reacties

 • Frans Sels

  2 jaar geleden
  Daar trekt De Clerck hem niets van aan hoor , hij zit daar in zijn ivoren toren en een riant loon , niets raakt hem nog.
 • Ghijs Elvan

  2 jaar geleden
  Johan, werkgelegenheid scheppen of verhogen doe je door gezonde, winstgevende bedrijven te creëren. Niet door werknemers te behouden die niet meer over de vereiste competenties beschikken. Niet door functies of taken te behouden die niet meer relevant zijn. Vandaag de dag heeft de NMBS ook geen kolenstokers meer nodig op hun treinen. Mensen moeten hun eigen competenties zelf doen toenemen of wijzigen en afstemmen op de noden in de maatschappij. Bedrijven moeten geen mensen opleiden.
 • LUC HUON

  2 jaar geleden
  De vakbonden hebben de SABENA-les nog altijd niet begrepen. Als het management niet ingrijpt in wantoestanden zal de markt het wel doen en zonder fluwelen handschoen.
 • Guy Fawkes

  2 jaar geleden
  Gerda Heyndrickx, klaag niet over de mooie voorwaarden van werknemers bij Proximus, velen moeten nu zoals zoveel andere op zoek naar een onderbetaalde job (als ze er als 50+-er althans nog een vinden). Klaag liever over werkgevers die hun personeel niet respecteren en de aalmoes als loon nog teveel vinden en over politici die zoals meneer De Clerck op werkmensen neerkijken.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  En waarom zou een universitair met 20 jaar ervaring niet evenveel mogen verdienen als een goede stielman in de privé, lieven tanghe. Die laatste verdient dat vaak lang voor hij 20 jaar ervaring heeft. En een universitair met een job op dat niveau is in de private sector vaak beter af. Met ook nog veel extra legale voordelen. Niemand heeft je toch verboden om een goede stielman te worden of om een master diploma te behalen. Gewoon zelf ook doen in de plaats van anderen hun rekening te maken.