Hedwig Vandewalle, woordvoerder van een dertigtal gedupeerden, overhandigt een mand met aangevreten appels en een dagvaarding aan een vertegenwoordiger van de bank Argenta in Antwerpen. "Het groene appeltje voor de dorst, waarmee Argenta graag naar buiten treedt, is in het geval van de gedupeerden een zwaar beschadigd appeltje geworden", klinkt het.
Volledig scherm
Hedwig Vandewalle, woordvoerder van een dertigtal gedupeerden, overhandigt een mand met aangevreten appels en een dagvaarding aan een vertegenwoordiger van de bank Argenta in Antwerpen. "Het groene appeltje voor de dorst, waarmee Argenta graag naar buiten treedt, is in het geval van de gedupeerden een zwaar beschadigd appeltje geworden", klinkt het. © BELGA

Gedupeerden van phishing starten groepsvordering tegen Argenta

Aan het hoofdkantoor van Argenta in Antwerpen heeft een groepje slachtoffers van phishing donderdagmiddag actie gevoerd omdat ze vinden dat de bank hun probleem niet naar behoren behandeld heeft. Een deurwaarder overhandigde tegelijkertijd een dagvaarding. Het gaat volgens de initiatiefnemers om de eerste groepsvordering ten aanzien van een Belgische bank.

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. 67.000 Belgen werden vorig jaar slachtoffer van phishing: moet je bank je hiertegen beschermen?
  Spaargids.be

  67.000 Belgen werden vorig jaar slachtof­fer van phishing: moet je bank je hiertegen beschermen?

  Criminelen zetten hun pogingen om wachtwoorden, bank- en identiteitsgegevens los te peuteren onverminderd verder. In 2020 vonden in ons land ongeveer 67.000 frauduleuze transacties via phishing plaats, goed voor een nettobedrag van 34 miljoen euro. Op welke manier moet je bank je beschermen tegen phishing? En is het de moeite om je extra te beschermen via een verzekering? Spaargids.be legt uit.
 1. Hoe geef je phishers geen kans meer? Nieuwe app waarschuwt je voortaan

  Hoe geef je phishers geen kans meer? Nieuwe app waarschuwt je voortaan

  Een nieuwe app, Safeonweb, moet het grote publiek waarschuwen voor phishingberichten. Zo circuleren er dagelijks tienduizenden verdachte berichten. De app is een initiatief van het Centrum voor Cybersecurity België (CCB), de bankenkoepel Febelfin en de expertencoalitie Cyber Security Coalition. Op basis van de duizenden verdachte berichten die de CCB ontvangt, zullen gebruikers van Safeonweb zo snel mogelijk een waarschuwing krijgen bij een nieuwe aanval.