Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty

Gedaan met 'oneerlijk' fiscaal voordeel voor pick-ups

Een groot deel van het succes van pick-uptrucks op onze wegen is te wijten aan 'oneerlijke' fiscale voordelen. De Vlaamse overheid wil daar snel komaf mee maken. Wie voortaan een pick-up koopt, zal die als een gewone wagen moeten inschrijven en niet meer als 'lichte vrachtwagen’, tenzij je kan aantonen dat je die voor je beroep nodig hebt.

129 reacties

 • rudi berghmans

  2 jaar geleden
  en nu gaan er nepbedrijfjes ontstaan , dan kan je nog veel meer de belasting omzeilen , ze vinden hier weer iets uit zonder verder na te denken , wat een bende sukkels , zouden ze beter eens niet naar school gaan voor bedrijfsbeheer , mss iets voor crevits .
 • Marc Saerens

  2 jaar geleden
  Dus, mijn volgende zal een 'camionette' worden met een V8 erin. Ik ben benieuwd wanneer ze die gaan aanpakken, want ik heb zogezegd een 'kroostrijk' gezin en heb plaats nodig. 
 • Melanie Degucht

  2 jaar geleden
  En maak ook meteen komaf met de fiscale voordelen van de superluxewagens voor bedrijven, een Ferrari of Porche enz. is niet nodig voor een bedrijf. Zij mogen die gerust hebben maar niet aftrekbaar voor de belastingen.
 • willy cornille

  2 jaar geleden
  Wie gelooft dat we straks met z'en allen E gaan rijden én géén BIV en lage wegen taks gaan betalen is er echt aan voor de moeite. Dat Sinterklaas en de Kerstman niet bestaan beseffen we terdege. Hybride wagens met een actie radius van 50 km is het volgende dat zal sneuvelen. CNG rijders ( nochtans zéér proper) worden ook gestraft, LPG al véél langer. terug naar paard en kar dankzij GROEN. Oldtimer haters maar wél naar oldtimer beurzen gaan kijken !!! Arm Vlaanderen.
 • Pieter De Ruyter

  2 jaar geleden
  Nu de oneerlijke salariswagens nog.