Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty

Gedaan met 'oneerlijk' fiscaal voordeel voor pick-ups

Een groot deel van het succes van pick-uptrucks op onze wegen is te wijten aan 'oneerlijke' fiscale voordelen. De Vlaamse overheid wil daar snel komaf mee maken. Wie voortaan een pick-up koopt, zal die als een gewone wagen moeten inschrijven en niet meer als 'lichte vrachtwagen’, tenzij je kan aantonen dat je die voor je beroep nodig hebt.

129 reacties

 • rudi berghmans

  9 maanden geleden
  en nu gaan er nepbedrijfjes ontstaan , dan kan je nog veel meer de belasting omzeilen , ze vinden hier weer iets uit zonder verder na te denken , wat een bende sukkels , zouden ze beter eens niet naar school gaan voor bedrijfsbeheer , mss iets voor crevits .
 • Marc Saerens

  1 jaar geleden
  Dus, mijn volgende zal een 'camionette' worden met een V8 erin. Ik ben benieuwd wanneer ze die gaan aanpakken, want ik heb zogezegd een 'kroostrijk' gezin en heb plaats nodig. 
 • Melanie Degucht

  1 jaar geleden
  En maak ook meteen komaf met de fiscale voordelen van de superluxewagens voor bedrijven, een Ferrari of Porche enz. is niet nodig voor een bedrijf. Zij mogen die gerust hebben maar niet aftrekbaar voor de belastingen.
 • willy cornille

  1 jaar geleden
  Wie gelooft dat we straks met z'en allen E gaan rijden én géén BIV en lage wegen taks gaan betalen is er echt aan voor de moeite. Dat Sinterklaas en de Kerstman niet bestaan beseffen we terdege. Hybride wagens met een actie radius van 50 km is het volgende dat zal sneuvelen. CNG rijders ( nochtans zéér proper) worden ook gestraft, LPG al véél langer. terug naar paard en kar dankzij GROEN. Oldtimer haters maar wél naar oldtimer beurzen gaan kijken !!! Arm Vlaanderen.
 • Pieter De Ruyter

  1 jaar geleden
  Nu de oneerlijke salariswagens nog. 
 1. Onze journalist legt sociale fraude bloot: PostNL zet kinderen, zwartwerkers en ongedocumenteerde personen in om pakjes rond te brengen in ons land
  Play

  Onze journalist legt sociale fraude bloot: PostNL zet kinderen, zwartwer­kers en ongedocu­men­teer­de personen in om pakjes rond te brengen in ons land

  Onze onderzoeksjournalist Joppe Nuyts ging enkele weken undercover aan de slag bij koeriersbedrijf PostNL. Hij stelde vast dat er “op vrij grote schaal sociale fraude plaatsvindt”. Zo zet PostNL kinderen, zwartwerkers en personen die illegaal in het land verblijven in om pakjes rond te brengen in ons land. Onze reporter maakte zijn bevindingen over aan de sociale inspectie. Dat leidde vanochtend tot invallen bij PostNL-depots in ons land.
 2. Tesla-fans steunen Elon Musk in zijn reactie op rechtszaak van JPMorgan met resem recensies van 1 ster op Yelp

  Te­sla-fans steunen Elon Musk in zijn reactie op rechtszaak van JPMorgan met resem recensies van 1 ster op Yelp

  Fans van Tesla hebben zich op Yelp op JPMorgan gestort om hun ongenoegen te uiten over de Amerikaanse bank met recensies van slechts 1 ster. Tesla-CEO Elon Musk had eerder zelf met zo’n vijandige review gedreigd tegen JPMorgan als ze hun rechtszaak van 162 miljoen dollar (144 miljoen euro) tegen de elektrische wagenbouwer niet zouden droppen. De pagina van de bank op Yelp werd overstelpt en recensies posten werd tijdelijk onmogelijk gemaakt.
 3. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.

Geld