Meer schepen met vloeibaar aardgas (lng) zetten koers naar Europa.
Volledig scherm
Meer schepen met vloeibaar aardgas (lng) zetten koers naar Europa. © REUTERS

Gasprijs daalt flink door schepen met extra gas en zacht winterweer

De Europese gasprijs is woensdag flink gezakt. De daling volgt op berichten dat meer schepen met vloeibaar gemaakt aardgas (lng) koers hebben gezet naar Europa. Daarnaast wordt de vraag geremd door ongebruikelijk zacht winterweer. Ook hebben fabrieken de productie stopgezet vanwege de recordprijzen van eerder deze maand.

24 reacties

 • Lecocq Daniel

  1 jaar geleden
  Ongebruikelijk zacht winterweer? Is er dan toch geen consensus dat door de klimaatopwarming zacht winterweer 'gebruikelijk' wordt?
 • J. VAN SCHUERBEECK

  1 jaar geleden
  Wat zit er in die tankers ? Naar men beweert gas gewonnen uit schaliegas dat van Amerika komt en heel vervuilend bij het ontginnen. Biden kan met zijn brol Poetin eens goed jennen.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Ze hadden de heffingen kunnen verlagen. Maar ze zetten die om in accijnzen. Die verlagen niet mee als de gasprijs terug daalt. Dus dat mag nu. De buit is binnen.
 • Kelly Verlinden

  1 jaar geleden
  Kijk eens aan. Kernreactoren die worden opgestart. Wij moeten er ook eentje opstarten, elk ander land doet het ook.
 • Jan Reunes

  1 jaar geleden
  Laat ze eens beginnen met de BTW op energie af te schaffen, energie is een levensnoodzakelijk iets!
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. Strengere wetgeving rond houtkachels vanaf 2022: moet jij je oude exemplaar vervangen? En hoe stook je op een milieuvriendelijke manier?
  PREMIUM

  Strengere wetgeving rond houtka­chels vanaf 2022: moet jij je oude exemplaar vervangen? En hoe stook je op een milieu­vrien­de­lij­ke manier?

  Vanaf januari 2022 gelden in heel Europa strengere regels rond houtkachels. Waarop zal je voortaan moeten letten bij de aankoop van een nieuw exemplaar? En wat met je (ver)oude(rde) houtkachel? Patrick Van den Bossche, expert bij technologiefederatie Agoria, legt uit wat er verandert en geeft advies om je houtkachel zo efficiënt en milieuvriendelijk mogelijk aan te steken én aan te houden.