REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

GameStop na recente beursgekte op zoek naar nieuwe topman

De Amerikaanse gameswinkelketen GameStop is naar verluidt op zoek naar een nieuwe topman. Daarmee lijkt een grote verandering bij de beurslieveling aanstaande, meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. GameStop was de laatste tijd veelvuldig in het nieuws vanwege een run op aandelen door particuliere beleggers na oproepen daarvoor op het internetforum Reddit.

0 reacties

 1. IMF waarschuwt voor overgewaardeerde aandelen: moet je nu wegblijven van de beurs? “Ik zou niet wachten om koopjes te doen”
  PREMIUM

  IMF waarschuwt voor overgewaar­deer­de aandelen: moet je nu wegblijven van de beurs? “Ik zou niet wachten om koopjes te doen”

  De wereldeconomie herstelt zich sneller dan verwacht: de grootste aandelen op de Europese beurzen zijn zelfs gemiddeld meer waard dan net voor de coronacrisis begon. Maar het IMF (Internationaal Monetair Fonds) waarschuwt voor overgewaardeerde aandelenmarkten. Dreigt er echt een zeepbel en blijf je nu beter weg van de beurs? Of loopt het allemaal zo’n vaart niet? Wij vroegen het aan onze beursexperts Paul D’Hoore en Pascal Paepen.
 2. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 1. Reddit-groep achter Gamestop-rage gebruikt enorme winsten om gorilla’s te redden

  Red­dit-groep achter Ga­mestop-ra­ge gebruikt enorme winsten om gorilla’s te redden

  Reddit-beleggers van het forum WallstreetBets denken bij het spenderen van hun winsten na de GameStop-rage niet alleen aan zichzelf, maar ook aan het redden van de wereld én bedreigde diersoorten in het bijzonder. Op amper zes dagen tijd hebben ze al 3.500 gorilla’s geadopteerd. Het Dian Fossey Gorilla Fund ontving voor 350.000 dollar (ruim 294.000 euro) aan giften en de teller blijft doorlopen. Ook andere bedreigde dieren zoals olifanten en zeeschildpadden hebben ondertussen een reddingslijn toegeworpen gekregen van de particuliere beleggers.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

Geld