“De bitcoin is in de eerste plaats een belegging, geen betaalmiddel”, stelt Levi Haegebaert.
Volledig scherm
PREMIUM
“De bitcoin is in de eerste plaats een belegging, geen betaalmiddel”, stelt Levi Haegebaert. © Getty Images - Lieven Van Assche

Gaat bitcoin richting 100.000 dollar? “Het wordt niet voor niets het digitale goud genoemd”

De waarde van één bitcoin steeg maandag voor het eerst sinds midden mei naar 50.000 dollar. Een astronomisch bedrag, maar het plafond is nog lang niet bereikt, denkt Levi Haegebaert, auteur van het boek ‘Bitcoin voor beginners’. “De schaarste is cruciaal. Dat is waar echte beleggers naar op zoek zijn.” Op de vraag of het nu een geschikt moment is om in te stappen, heeft Haegebaert een duidelijk antwoord.

47 reacties

  • Wesley Damman

    2 jaar geleden
    Winst terug op mijn rekening geplaatst, zo virtueel is mijn winst niet meer . Het leven is aan de durvers Mvg
  • Jozef De Herdt

    2 jaar geleden
    Vroeger leerde je dat je moet sparen en spaarzaam zijn. Waarom dwingen ze nu de mensen te beleggen in de lucht? jaja daarom hebben ze je strafrente uitgevonden.
  • Hendrik Goris

    2 jaar geleden
    Goud heeft naast juwelen een nut, een gebruik en dus zelfs een klein verbruik. Het is eerder een verzekering dan een belegging. Over de eeuwen heen houdt goud een waarde temidden calamiteiten en muntontwaarding. Bitcoin is volatiel en kan je niet eens gebruiken, in tegenstelling tot de bedrieglijk mooie fotomontages van bitcoin munten met goudverf. Het is wel nuttig om rijk te worden met speculeren op de kap van naïevelingen.
  • kenneth audenaert

    2 jaar geleden
    wie dit niet snapt is echt de lul
  • Hugo COOLSAET

    2 jaar geleden
    De virutele munten zijn zoals de naam zelf zegt : virtueel, ze bestaan fysiek niet. Als achterliggende waarborgen of tegenwaarde is er niets, enkel gebakken lucht. In 2008 is er een bankencrisis gekomen, ook omdat de bankiers dachten dat gebakken lucht geld kon worden en zij dus rijkelijk gingen beloond worden. Nu doet men in feite hetzelfde, alleen met dit verschil dat de investeerder, jan met de pet maar zonder hersenen, er met open ogen inloopt.