Beeld ter illustratie. In enkele Fnac Darty vestigingen in en rond Parijs zou een "goed georganiseerd" systeem zijn opgezet om de limieten op cashbetalingen te omzeilen.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. In enkele Fnac Darty vestigingen in en rond Parijs zou een "goed georganiseerd" systeem zijn opgezet om de limieten op cashbetalingen te omzeilen. © Shutterstock

Frans gerecht voert onderzoek naar moederbedrijf Fnac en Vanden Borre wegens witwassen

Fnac Darty, de elektronicagroep bij ons bekend met winkelketens Fnac en Vanden Borre is in Frankrijk onderwerp van een gerechtelijk onderzoek wegens witwassen en bendevorming. Dat bracht de Franse nieuwssite Mediapart aan het licht. Sinds 2014 zou het bedrijf in enkele Franse vestigingen minstens anderhalf miljoen euro illegale cashtransacties hebben ontvangen. Op 3 juni voerde het gerecht vijf huiszoekingen uit. 

 1. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  1

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.