Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Fors meer Belgen in geldproblemen door coronacrisis

De coronacrisis heeft heel wat Belgen in geldproblemen geduwd, ook mensen die het nog niet moeilijk hadden. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg vandaag. Uit cijfers die de ­federale overheidsdienst Maatschappelijke ­Integratie, Armoedebestrijding en Sociale Economie heeft verzameld bij de OCMW's, blijkt dat 347.248 personen in ­december 2020 op een vorm van steun aangewezen waren. Dan zijn er 60.000 meer dan in januari van dat jaar. 

 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. “We zien in onze Voedselbank heel wat mensen die het voor de crisis wél goed hadden”: zo kan ook jij anderen helpen in tijden van corona
  PREMIUM

  “We zien in onze Voedsel­bank heel wat mensen die het voor de crisis wél goed hadden”: zo kan ook jij anderen helpen in tijden van corona

  De coronacrisis heeft heel wat mensen in financiële moeilijkheden gebracht. Zo dreigen een kwart miljoen Belgen hun job te verliezen ten gevolge van de pandemie. Hoewel de overheid voorziet in premies en tegemoetkomingen, blijkt dat niet voldoende. Materiële en andere hulp is broodnodig. Wil je weten wat jij kan doen voor mensen in nood? De Voedselbanken, Oxfam, De Kringwinkel en Moeders voor Moeders leggen het je graag uit.