De Ford-fabriek in het Duitse Keulen.
Volledig scherm
De Ford-fabriek in het Duitse Keulen. © EPA

Ford legt productie van Fiesta in Duitsland twee weken stil wegens chiptekort

In de Ford-fabriek in het Duitse Keulen zullen vanaf donderdag twee weken lang geen Fiesta’s meer over de band rollen. De reden voor de tijdelijke productiestop is andermaal een tekort aan halfgeleiders.

7 reacties

 • Laura Craft

  1 maand geleden
  allemaal kunstmatig om de prijzen op te drijven ja is al langer bekent
 • Hugo hofmans

  1 maand geleden
  Ja zo is het, de vorige generaties auto's zijn meestal kwalitatief beter dan de nieuwe. Ik heb met mijn vorige diesel meer dan 400.000 km. gereden. Met de nieuwe kleine benzinemotortjes met véél te véél PK uit zo'n dingen, ga je dit nooit kunnen. En waarvoor hebben we al die elektronische prullen nodig in de auto ? Een auto dient om van A naar B te rijden en niets meer.
 • Jo Fosseprez

  1 maand geleden
  Altyd meer en meer Electronica. En chips. Op een gegeven moment gaat dit helemaal stoppen. Men is de aarde maar verder en dieper ah graven voor de grondstoffen. Ja zo zie je maar. De vorige generaties Fiestas hadden dit allemaal. Niet of bijna niet nodig. Dus de vorige zijn kwalitatief beter dan de nieuwe.
 • Luc Peeters

  1 maand geleden
  10 20 30 jaar geleden bleef de band wel draaien maar toen had men geen chips nodig en men reed ook.Veel simpelder maar toen lag de band al eens stil wegens staking.
 • piet devlieger

  2 maanden geleden
  Dat komt ervan als je de maakindustrie uitbesteedt aan landen zoals Taiwan, China etc. Net als in de textiel en nog andere sectoren : mensen op straat gooien omdat het produceren elders een paar centen goedkoper is. Laat de auto-industrie maar eens een goede les leren.

Geld