BELGA
Volledig scherm
© BELGA

FOD Sociale Zekerheid beschouwt Deliveroo-koerier als schijnzelfstandige

De Administratieve Commissie ter regeling van de Arbeidsrelatie (CAR), een onderdeel van de FOD Sociale Zekerheid, heeft begin maart geconcludeerd dat een koerier die in dienst is bij Deliveroo geen zelfstandig werk verricht. De voorwaarden waaraan hij werkt, duiden op de arbeidsrelatie van een werknemer. 

10 reacties

 • Peter Lievens

  4 jaar geleden
  Schandalig, dat maakt miljarden winst en gaat van zijn personeel nog zelfstandigen maken om ze uit te persen als zelfstandigen. Met gewone personeel gaat dat niet he, die moet ge goed behandelen en betalen maar met de zelfstandige kunt ge uw goesting doen en weinig geld geven en geen belastingen op betalen.
 • Gerard Braeckmans

  4 jaar geleden
  Waarom duurt dit allemaal zo lang? Men is in orde of men is net in orde!
 • Wim Labuche

  4 jaar geleden
  Beste Yves hier in België ook
 • yves Strubbe

  4 jaar geleden
  Als "zelfstandige" in Duitsland moet ik verplicht meerdere opdrachtgevers hebben.
 • eric loyens

  4 jaar geleden
  Het is een uitbuiting van deze mensen maar ik hoor niks van onze regering blijkbaar vind deze regering het goed dat deze mensen worden uitgebuit dit toont nog maar eens hoe blauw deze regering is
 1. Expertenrapport voor fiscale hervorming legt afschaffing "wildgroei aan specifieke stelsels" op tafel

  Experten­rap­port voor fiscale hervorming legt afschaf­fing "wildgroei aan specifieke stelsels" op tafel

  Om de lasten op arbeid te verlagen kan de federale regering regimes als maaltijdcheques of bedrijfswagens schrappen en elke vorm van inkomen uit activiteit op eenzelfde wijze belasten. Dat staat in het rapport dat onder leiding van UGent-professor Mark Delanote is opgesteld voor minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). Ook van deelstelsels als flexi-jobs, overuren in de horeca of verenigingswerk kan de opheffing worden overwogen.