Ons land werd recentelijk veroordeeld door het Europees Hof van Justitie omdat het vastgoed in het binnen- en buitenland niet op dezelfde manier belast.
Volledig scherm
PREMIUM
Ons land werd recentelijk veroordeeld door het Europees Hof van Justitie omdat het vastgoed in het binnen- en buitenland niet op dezelfde manier belast. © Getty Images

Fiscus gaat 150.000 Belgen met vastgoed in buitenland op zelfde manier belasten als eigenaars in eigen land

Zowat 150.000 Belgen die vastgoed in het buitenland bezitten, gaan daar in de toekomst allicht minder belasting op moeten betalen. Waar die nu berekend wordt op basis van de huurwaarde, zal dat - net als vastgoed in België - gebeuren op basis van het kadastraal inkomen. Om die te bepalen krijgen Belgen met eigendom in het buitenland volgend jaar een vragenlijst in de bus. Tegen maart 2022 hoopt de fiscus met de verwerking rond te zijn.

108 reacties

 • Paul Philippaerts

  2 jaar geleden
  Het kadastraal inkomen in Belgie is dat van 1975. Het kadaster heeft nooit de tijd gevonden om de kadastrale inkomens aan te passen. Nu kunnen ze op een wip en een flip kadastrale inkomens bepalen van goederen die ze totaal niet kennen. Proficiat.
 • Gunter Verleyen

  2 jaar geleden
  Doe gewoon een deftige ruil: belasting op reeel huurinkomen en aftrekbaar alle kosten van onderhoud en renovatie ( goed voor bouw-en renovatiesector) en wie zijn huur niet betaald gewoon op zwarte lijst wanbetalers= geen krediet meer = is zekerheid voor verhuurders en de privémarkt zal zich terug toespitsen op verhuurmarkt ipv verkopen na de zoveelste wanbetaler = is minder woningnood
 • Stefanie, Fanny Verhuysen

  2 jaar geleden
  en wat met de dubbele nationaliteiten ?
 • hugo van der speeten

  2 jaar geleden
  Men zou beter het KI in België aanpassen aan de reële toestand ,nu zijn er veel huizen en villa's met een laag KI die ondertussen grondig gerenoveerd zijn zonder de fiscus op de hoogte te brengen en dus nog altijd genieten van datzelfde laag KI. Men ging al van in de jaren tachtig het KI aanpassen ,maar politiek gezien is dit not done voor de politici.
 • Andy Vande Reyd

  2 jaar geleden
  België is ook 1 van de weinige landen waar je erfbelasting  MOET betalen, een grote schande is het! Je hele leven hard gewerkt en maar belastingen op alles en nog wat betalen, om dan op het einde van de rit nog maar eens een hele hap weg te snoepen... Maffiapraktijken zijn het! 
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.