Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Fiscaal co-ouderschap of toch maar onderhoudsgeld betalen na de scheiding: wat kies je best?

De zorg voor de kinderen staat bij de meeste gescheiden koppels bovenaan de prioriteitenlijst. De regeling die je treft, heeft ook wel een impact op fiscaal vlak. Kies je voor fiscaal co-ouderschap, dan kent de fiscus het belastingvoordeel voor de kinderen ten laste voor de helft aan elke ouder toe. Of dat wel zo’n ideale oplossing is? Dat hangt van verschillende factoren af.

  1. Komst van kinderen leidt vaak tot echtscheiding: “Om opvoedingsconflicten te voorkomen, moet je stoppen met denken dat jij het het beste weet”
    PREMIUM

    Komst van kinderen leidt vaak tot echtschei­ding: “Om opvoedings­con­flic­ten te voorkomen, moet je stoppen met denken dat jij het het beste weet”

    Ze horen de ultieme bekroning van de huwelijkse liefde te zijn, maar feit is dat de komst van kinderen nogal eens het einde van die liefde betekent. Samen met seks en geld is de opvoeding van onze kroost immers het grootste struikelblok in een relatie. “Niet iedereen kan de verschillende rollen van partner én ouder even goed combineren.” In deze vierdelige reeks onderzoeken we de redenen waarom een huwelijk op de klippen loopt.

Geld