Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Federale regering verlengt steunmaatregelen tot 30 september: “Normaal laatste keer op deze manier”

De top van de federale regering heeft maandagavond beslist om een aantal steunmaatregelen die liepen tot 30 juni, te verlengen tot 30 september. Dat meldt de woordvoerder van premier Alexander De Croo (Open Vld). Het is normaal gezien de laatste keer dat maatregelen op deze manier worden verlengd, voegt hij eraan toe. Nadien wordt overgestapt op meer uitzonderlijke maatregelen en de relance.

18 reacties

 • Walter De Vuyst

  2 maanden geleden
  De terrassen zij geopend en de financiele steun moet behouden blijven volgens de horeca uitbaters . Natuurlijk , als het een paar dagen regent moet er eveneens een compensatie zijn want er zit geen kat op het terras . Waar zijn we in godsnaam mee bezig ? Eigenbelang eerst .Heeft één van die uitbaters al eens gedacht aan hun personeel die geen enkele steun krijgt van de overheid ? Waarschijnlijk niet .
 • Ann Pinxteren

  2 maanden geleden
  De economie kan pas groeien als alle overbodige maatregelen stopgezet worden. Open de horeca, evenementen, pretparken, sportcentra,... volledig dan zijn er geen steunmaatregelen meer nodig! Maar dat kan ook niet volgens velen... wel geen werk door Corona betekent geen inkomen en dan zijn de steunmaatregelen terecht! De mensen die hierop kritiek hebben zijn waarschijnlijk al de hele tijd aan het werk en hebben er geen financiële kater aan over gehouden!
 • Clemence Nees

  2 maanden geleden
  Wie gaat dat betalen? Wie heeft zoveel geld?
 • frank hemmeryckx

  2 maanden geleden
  En de consument ? Die móet maar altijd meer en meer betalen voor een consumptie .
 • Ronny Biesen

  2 maanden geleden
  Sinterklaas spelen gaat gewoon door, ook al verhogen alle zelfstandigen hun prijzen. De regering blijft gul rondzwieren. Vivaldi is de dood voor Belgie. We stonden al aan de afgrond, nu zitten we erin. En wie mag het oplossen?
 1. Dow-Jones voor het eerst boven de 35.000 punten

  Dow-Jones voor het eerst boven de 35.000 punten

  Alle drie de grote beursgraadmeters in New York zijn vrijdag op records gesloten. Beleggers waren optimistisch gestemd omdat bedrijven deze cijferperiode over het algemeen goede resultaten overleggen. Ze lieten hun stemming zelfs niet verpesten door een wat tegenvallend cijfer over de bedrijvigheid van de Amerikaanse dienstensector of het toenemende aantal coronabesmettingen in veel landen door de Deltavariant van het coronavirus. De Dow-Jonesindex ging voor het eerst boven de 35.000 punten.
 2. Derde meer Vlaamse bedrijven in Chinese handen sinds 2018

  Derde meer Vlaamse bedrijven in Chinese handen sinds 2018

  Zeker 99 ondernemingen uit de niet-financiële economie zijn voor minstens 50 procent in handen van een Chinese eigenaar. In 2018 ging het nog om 73 bedrijven, een toename van bijna 36 procent. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Johan Deckmyn (Vlaams Belang) opvroeg bij Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). “Dit toont de stijgende invloed van China in onze economie, we moeten waakzaam blijven dat er geen strategische sectoren uit onze handen glippen”, aldus Deckmyn.

Geld