Club's Charles De Ketelaere, Club's goalkeeper Simon Mignolet, Club's Ruud Vormer and Club's Hans Vanaken look dejected after a soccer match between RSC Anderlecht and Club Brugge KV, Sunday 03 October 2021 in Brussels, on day 10 of the 2021-2022 'Jupiler Pro League' first division of the Belgian championship. BELGA PHOTO LAURIE DIEFFEMBACQ
Volledig scherm
PREMIUM
Club's Charles De Ketelaere, Club's goalkeeper Simon Mignolet, Club's Ruud Vormer and Club's Hans Vanaken look dejected after a soccer match between RSC Anderlecht and Club Brugge KV, Sunday 03 October 2021 in Brussels, on day 10 of the 2021-2022 'Jupiler Pro League' first division of the Belgian championship. BELGA PHOTO LAURIE DIEFFEMBACQ © BELGA / Gregory Van Gansen

Federale regering hervormt belastingvoordeel voetbal: “Lobby haalt het van politieke moed”, zegt werkexpert

De federale regering klopte gisteravond de hervorming van de belastingvoordelen voor het profvoetbal af. Professor arbeidseconomie Stijn Baert vindt dat de olifant een muis gebaard heeft. Dat op het loon van Simon Mignolet straks weliswaar een pak meer wordt afgedragen naar de sociale zekerheid maar procentueel nog steeds een stuk minder dan voor een gewone werknemer, blijft moeilijk te verdedigen. “De lobby vanuit het voetbal moet verschroeiend doortastend zijn”, aldus Baert.

69 reacties

 • Johan Van Berlo

  1 jaar geleden
  Als bepaalde sectoren maar enkel kunnen overleven wanneer zij een " voorrangsbehandeling " bekomen tegenover hun medeburgers dan moeten zij maar failliet gaan !! Iedereen, maar dan iedereen , van poetsvrouw tot de eerste minister, moet op dezelfde manier belastingen betalen. Dat is maar eerst fair. Kijk eens naar de IRS ( de belastingdienst ) in de USA. Elke Amerikaanse burger heeft meer angst voor de IRS dan voor het FBI &/of CIA samen. En terecht - zij zijn niet mals tegen fraudeurs.
 • leo Mariën

  1 jaar geleden
  Waarom meer belastingen en sociale lasten eisen voor voetballers of andere sporters? Eén van de weinige plaatsen op de arbeidsmarkt waar de lasten correct zijn. Dat zou moeten uitgebreid worden naar de ganse arbeidsmarkt. Pleiten voor meer belastingen en lasten is te gek voor woorden. Denk nu niet dat die extra inkomsten gebruikt gaan worden voor de gewone man in de straat. Enkel de kwaliteit van ons voetbal daalt er nog wat verder mee.
 • Danny Govaerts

  1 jaar geleden
  Als er een stemming over zulke dingen gebeurd moeten eerst alle voetbal gekke politiekers uit de vergadering geweerd worden . En vervangen worden door mensen met gezond verstand. Dan pas kan er over zo iets op een normale manier gepraat worden. Nu houden ze hun God toch de hand boven het hooft.
 • DIRK VAN DESSEL

  1 jaar geleden
  Inderdaad, discriminatoir tegenover andere beroepsgroepen.
 • Bert De Bruin

  1 jaar geleden
  De grootverdieners in het voetbal zullen dus richting buitenland gaan dus met hen verdwijnen ook de meerinkomsten die ze hadden verwacht.
 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 1. Miljoen Belgen krijgen 11 procent meer loon. Voor welke valkuilen let je best op? “Beschouw dit niet als opslag”
  PREMIUM

  Miljoen Belgen krijgen 11 procent meer loon. Voor welke valkuilen let je best op? “Beschouw dit niet als opslag”

  Een miljoen werknemers in ons land krijgen eind deze maand een pak meer nettoloon op hun rekening, met dank aan een indexering van liefst 11,08 procent. Voor een gemiddelde verdiener betekent dat een verhoging van ruim 200 euro. Hoe ga je slim om met dat mooie extra bedrag en welke valkuilen vermijd je best? “Je moet je financiële buffer ook mee indexeren”, zegt financieel expert Stijn Derynck.