Cecilia Kang: ‘Het diepere gesprek over waaróm we schandaal na schandaal bij Facebook zien, wordt weinig gevoerd.’
Volledig scherm
PREMIUM
Cecilia Kang: ‘Het diepere gesprek over waaróm we schandaal na schandaal bij Facebook zien, wordt weinig gevoerd.’ © Maartje Geels

Facebooks smerige waarheid? Groei boven alles: “Ze nemen terrorisme op de koop toe”

Pesterijen, genocide, het beïnvloeden van verkiezingen: Facebook-berichten veroorzaken steeds meer ellende in de echte wereld. Dat neemt het bedrijf op de koop toe, winst gaat boven alles, schrijft Cecilia Kang in haar bestseller Een smerige waarheid.

13 reacties

 • Sara Peeters

  6 maanden geleden
  Al jaren geen Facebook of Instagram. Laat mij nooit beïnvloeden van wat daar circuleert. Geef mijn maar echte mensen en het echte leven dan die virtuele nepwereld dat ze gecreëerd hebben.
 • Ibrahim El oueryaghely

  6 maanden geleden
  We kunnen uiteindelijk niet alles in de schoenen steken van Facebook. Wij zijn degene die het gebruiken en de winst beïnvloeden. Als we morgen ermee stoppen met facebook Whatsapp en Instagram te gebruiken dan hebben ze geen poot meer om op te staan. Ik heb een facebook profiel maar gebruik die niet, uit persoonlijke keuze en heb die 2 andere ook niet. Ik leef heel goed, hopelijk kunnen tieners makkelijker déconnecteren want ze worden heel hard beïnvloed door sociale media.
 • Rene Dannau

  6 maanden geleden
  record disedent al 4X1maand in de FB gevangenis wie kan beterschrijf gewoon de corona leugens en profiteurs Afrika. en je ligt eruit Elon musk zei onlangs verlaat dit platformen gebruik parlé
 • Emi Hergersberg

  6 maanden geleden
  Vroeger was er ook geen Facebook en we leefden gerust, gelukkig en zonder komplexen.. Ik lees tegenwoordig al rotzooi genoeg om me aan te ergeren :-) Mijn tijd is te kort om de dingen te doen die me gelukkig maken.
 • An Vanden Bossche

  6 maanden geleden
  Facebook doet niets, het zijn de miljoenen mensen en organisaties die daar iets opzetten. Dat kan net zo goed in de reguliere pers en is niet eigen aan Facebook. Trouwens nu men vraagt dit te controleren, gaan de reglementen een eigen leven leiden door bagatellen en de persoonlijke overtuigingen van controleurs.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. New Yorker eist 50 miljoen van McDonald's en Wendy's voor misleiding: “Hamburgers in reclame zien er veel groter uit dan in het echt”

  New Yorker eist 50 miljoen van McDonald's en Wendy's voor misleiding: “Hamburgers in reclame zien er veel groter uit dan in het echt”

  Een man uit New York heeft een proces aangespannen tegen hamburgerketens McDonald’s en Wendy’s voor misleidende reclame. Justin Chimienti vindt het niet kunnen dat de hamburgers van die fastfoodbedrijven in hun advertenties veel groter zijn dan die hij in het restaurant voorgeschoteld krijgt. Hij eist een schadevergoeding van 50 miljoen dollar (47,6 miljoen euro) voor zichzelf en voor andere gedupeerde klanten.