Het kantoor van Facebook in de Ierse hoofdstad Dublin.
Volledig scherm
Het kantoor van Facebook in de Ierse hoofdstad Dublin. © REUTERS

Facebook sluit Ierse afdelingen waarmee het belasting omzeilde

Internetgigant Facebook heeft een paar Ierse afdelingen opgeheven. Die onderdelen werden gebruikt in fiscale constructies waarmee Facebook ervoor zorgde dat het minder belasting hoefde te betalen. Dat meldt de krant The Times zaterdag.

6 reacties

 • ingrid grieten

  3 weken geleden
  Bij Facebook in Ierland werken ruim 4.000 mensen dus hoeveel jobs gaat deze beslissing kosten? Voor Ierland vallen wel de inkomsten van loonsbelasting en personeelskosten weg en moeten nu werkloosheidsuitkeringen betalen. Wie is dus de grote verliezer?
 • Nancy Brebels

  3 weken geleden
  Gewoon degoutant, wij betalen ons blauw als zelfstandige, maar de media bedrijven zoaks fb bijna niets wanneer gaat nu is iedereen in de wereld rechtstaan en zijn mening zeggen.
 • Vital Verstraten

  3 weken geleden
  typisch waarvoor onze politiek klasse staat, net zoals hier in België waar de Belgische staat 800 miljoen belastingen weigert te innen en er zelfs tegen in beroep gaat. Belastingen zijn er ALLEEN voor het werkvolk, de plebs, begrijp dat nu eens mensen. Een alleenstaand is het ideaal slachtoffer om na zijn dood met 60 procent te gaan lopen. Albert Frere betaalt zogoed als niets op zijn 4 miljard dollar, Lang leve België en artikel 11 van de grondwet, het vodje u weet wel!, gelukkig is er bitcoin
 • Gert Veer

  3 weken geleden
  Ze onderhandelen wel een "deal", hier in BE doet de fiscus niets anders met grote bedrijven.
 • Chris Madou

  3 weken geleden
  llende politiekers. Sorry ik had geen resterende karakters meer om mijn zin af te maken.
 1. Belastinggeschil in VS kan Facebook meer dan vijf miljard dollar kosten

  Belasting­ge­schil in VS kan Facebook meer dan vijf miljard dollar kosten

  Een geschil met de Amerikaanse belastingdienst zou Facebook meer dan vijf miljard dollar kunnen kosten. Dat meldt het bedrijf zelf vrijdag. Het geschil gaat over de waardering van Facebook-onderdelen zoals het "Online Platform" bij hun verhuis naar het fiscaal gunstige Ierland in 2010. De Amerikaanse belastingdienst IRS meent dat de waarde daarbij onjuist weergegeven werd. Het is de eerste keer dat Facebook een cijfer geeft voor de mogelijke financiële impact van de zaak.
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'

Geld