Premier Alexander De Croo (Open Vld) voert momenteel bilaterale gesprekken met de regeringsleiders van de verschillende regio’s over een verdeelsleutel.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld) voert momenteel bilaterale gesprekken met de regeringsleiders van de verschillende regio’s over een verdeelsleutel. © BELGA

Extra geld voor België uit herstelfonds

Relancebeleid België krijgt bijna 800 miljoen euro extra uit het Europees herstelfonds. Dat schrijven De Standaard en L’Echo. Door een herberekening van de verdeling van het geld uit het fonds, kan België nu rekenen op 5,925 miljard euro aan subsidies.

22 reacties

 • Willy Bogaert

  3 dagen geleden
  Amaai en dat met groen in Vivaldi ,hoe doen jullie het toch .
 • jan geens

  5 dagen geleden
  Het geld is al op voor het gedrukt is.
 • Freddy De Vos

  1 week geleden
  We hebben geld in overvloed, wij betalen super veel belastingen in dit kleine landje. Schaf alle regeringen af behalve de federale regering (weg met al die voerbodige ministers en kabinetten), vervolgens laat je alle gemeentes samensmelten tot 10 provincies (met als baas 1 gouverneur en een aantal administratieve leden (weg met al die voerbodige burgemeesters, gemeenteraadleden, ...). Daarna kan je eens nadenken over het aantal politiezones (180), heb je die echt nodig? Enz.
 • Jean Gobin

  1 week geleden
  niet di rupo of diependaele zal beslissen maar Europa welke projecten in aanmerking komen ..het is niet de bedoeling om de sterkste regio's nog sterker te maken en de achtergestelde nog meer achtergesteld te maken ...zo werkt dat niet .
 • marc van de poel

  1 week geleden
  Van Diependaele droomt hardop. De verdeelsleutels liggen immers allang vast : Wallonië 60%, Brussel 15% en Vlaanderen 25%. Of iets in die trend. Elio Di Rupo heeftal gezegd dat door de strategische achterstand van Wallonië zij recht hebben op minstens de helft van Europese subsidies. Als zij zoveel willen, mogen ze ook 60% van de lidgelden aan de EU betalen. Maar dat zal Rupooke niet doen, uiteraard.
 1. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord

 2. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

Geld