MacKenzie Scott.
Volledig scherm
MacKenzie Scott. © Evan Agostini/Invision/AP

Ex-vrouw van Jeff Bezos schenkt 3,4 miljard euro aan goede doelen: “Deze pandemie is een sloophamer”

MacKenzie Scott, de ex van Amazon-baas Jeff Bezos, heeft in de voorbije vier maanden maar liefst 3,4 miljard euro uitgegeven in de strijd tegen het coronavirus. Het geld ging naar bijna vierhonderd goede doelen die Amerikanen in nood proberen te helpen. Concreet gaat het onder meer om voedselbanken, noodfondsen en armoedeorganisaties.

9 reacties

 • ralph ernst

  6 maanden geleden
  Is gemakkelijk, geld wegschenken dat ze zomaar kreeg van haar ex ! Het is idd. een mooie geste maar niet toch niet overschatten aub !
 • heidemarie verstrepen

  6 maanden geleden
  Dat is rechtvaardig .iedereen mag gerust rijk zijn .maar het is mooi als je niet blind bent voor diegene die het moeilijk hebben .delen en geven doet geen pijn
 • Tamzin Andersen

  6 maanden geleden
  Die vrouw bewonder ik. Zij zal met haar giften structurele veranderingen teweeg brengen die rechtstreeks het leven van velen verbeteren.
 • Marc Van der Vloedt

  6 maanden geleden
  Schijnt dat het geen haar scheelde of ze stak hem voorbij in menslievendheid.
 • Erwin Werwaarts

  6 maanden geleden
  Hoe meer het schenken aan goede doelen nuttig is , hoe minder de staat haar werk heeft gedaan . Is het wel verantwoord dat één individu als Bezos zulk een fortuin kan bezitten , terwijl er in America voedselrijen bestaan ? Individuele rijkdom mag bestaan , maar pas indien de staat zelf rijk en voorzienend genoeg is om iedere burger van diepe armoede te behoeden . Ware het fair belasten van de rijken niet beter , dan blind te moeten vertrouwen op filantropie van die rijken ? 
 1. Rijkste vrouw ter wereld én gulste weldoenster: MacKenzie Scott, ex-vrouw van Amazon-baas, geeft fortuin na scheiding liever weg
  PREMIUM
  Celebrities

  Rijkste vrouw ter wereld én gulste weldoen­ster: MacKenzie Scott, ex-vrouw van Ama­zon-baas, geeft fortuin na scheiding liever weg

  Hoe word je de rijkste vrouw ter wereld? Door te scheiden van de rijkste man ter wereld. Al doet die vaststelling MacKenzie Scott (50) ook oneer aan. Zeker in de beginjaren timmerde ze samen met haar ex Jeff Bezos aan het succes van de onlinegigant Amazon. Nu laat ze weten dat ze het merendeel van haar 68 miljard dollar (57,3 miljard euro) aan goede doelen zal wegschenken.

Geld