Vooral aluminium- en zinkproducenten worden hard getroffen.
Volledig scherm
Vooral aluminium- en zinkproducenten worden hard getroffen. © Getty Images

Europese staalsector vraagt steun vanwege energiecrisis

De Europese staalsector wil dat de politiek een pakket maatregelen neemt om de impact van de huidige energiecrisis te verminderen. De metaalproducenten vragen onder andere om staatssteun en het aanboren van de nationale gasreserves om de hoge energieprijzen te beteugelen en sluitingen van smelterijen te voorkomen.

9 reacties

 • peeters jos

  4 maanden geleden
  Da’s niks, onze minister die sprak laatst nog over productie van GROEN STAAL in ons land. Terwijl ze in buitenland op kolen produceren en goedkoop exporteren gaan wij ze hier gesubsidieerd op gas maken en verkopen voor dubbel de prijs. Onze competitiviteit heeft een flinke knauw gekregen door de ruggengraat van een welvarend land zwak te maken: energie. Het minste wat je van een land verwacht is stabiele, goedkope energie in overvloed. Wij hebben geen van de drie.
 • Arny Sierens

  4 maanden geleden
  Financiële steun voor bedrijven ten gevolge van de dure energie om hun winstgroei aan te kunnen houden. Maar voor de gewone man in de straat geraakt het weer maar eens NIET geregeld. Sta mij toe dat ik mij daar toch serieuze vragen bij stel...
 • jan wuyts

  4 maanden geleden
  Nog even dan kunnen ze opnieuw kolen delven in Limburg.
 • wim helsen

  4 maanden geleden
  Dus elke jaar miljarden winst, nu moeten ze steun hebben. Als ze die winst daarvoor gebruiken dan, maar neen. Schrik van de aandeelhouders he
 • Dieter Devreeze

  4 maanden geleden
  Dus het kapitalisme werkt zo: als ze winst maken willen bedrijven zo weinig mogelijk belasting betalen en sociale zekerheid voor hun werknemers. Als de winst in het gedrang komt moet er steun komen.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Ontsporende energieprijzen worden taaie brok voor Antwerps OCMW: “We gaan huurders met problemen helpen, maar huisbazen moeten ook investeren in energiezuinige woningen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Ontsporen­de energie­prij­zen worden taaie brok voor Antwerps OCMW: “We gaan huurders met problemen helpen, maar huisbazen moeten ook investeren in energiezui­ni­ge woningen”

  Dat de werkloosheid vorig jaar stevig is gedaald, weerspiegelt zich ook in het aantal mensen dat in Antwerpen een leefloon trekt. Eind 2021 waren dat er 7.366, een jaar eerder nog 8.002. Intussen ziet schepen Tom Meeuws (Vooruit) wel de eerste signalen van de ontsporende energieprijzen. “Mensen met een budgetmeter komen hun kaart sneller in de maand bijladen.”