Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Shutterstock

Europese rentes omhoog na Italiaanse verkiezingen, Belgische tienjaarsrente stijgt naar hoogste niveau sinds 2013

De tienjaarsrentes in de eurozone gaan maandag omhoog na de uitslag van de Italiaanse parlementsverkiezingen. De overwinning van uiterst rechts zorgt voor een extra stoot onzekerheid.

 1. Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbrengen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbrengen?
  Spaargids.be

  Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbren­gen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbren­gen?

  Er is een tekort aan muntjes van 5, 10 en 20 eurocent. Febelfin, Unizo en Comeos vragen daarom om je gespaarde muntjes binnen te brengen bij de bank, ermee gepast te betalen of digitaal te betalen als je niet kan passen. Maar bij de bank kleingeld op je rekening laten storten, is niet altijd gratis. Welke bank rekent daarvoor kosten aan? En kan je die kosten omzeilen? Spaargids.be zocht het uit.
 1. Anti-migratie, anti-abortus en pro-Poetin: wie is Giorgia Meloni, de eerste vrouw ooit die afstevent op het Italiaanse premierschap?
  PREMIUM

  An­ti-migratie, an­ti-abor­tus en pro-Poe­tin: wie is Giorgia Meloni, de eerste vrouw ooit die afstevent op het Italiaanse premier­schap?

  Giorgia Meloni (45), de rijzende extreemrechtse ster in de Italiaanse politiek, heeft de parlementsverkiezingen gewonnen. Naar alle waarschijnlijkheid wordt ze dan ook de eerste vrouwelijke premier van het land. Haar politieke wortels liggen in het fascistische verleden, en dictator Mussolini omschreef ze ooit als “de grootste politicus die Italië ooit gekend heeft”. Wie is Giorgia Meloni?