Naar verwachting gaan windmolens donderdag in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland meer elektriciteit produceren dan ooit.
Volledig scherm
Naar verwachting gaan windmolens donderdag in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland meer elektriciteit produceren dan ooit. © REUTERS

Europese gasprijs fors gedaald door zacht en winderig herfstweer

De Europese gasprijs is gedaald door het winderige herfstweer. Naar verwachting gaan windmolens donderdag in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zelfs meer elektriciteit produceren dan ooit. Ook de relatief hoge temperaturen aan het begin van het stookseizoen drukken de gasprijs.

83 reacties

 • Vital Verstraten

  1 maand geleden
  Herman Degeest. men houd het niet tegen, het is gewoon niet rendabel. Als u 100 procent stroom wil omzetten naar waterstof , koelen en comprimeren en transporteren en terug omzetten in stroom, wel dan is er van uw 100 procent nog 30 procent over, goed he. U heeft vragen, kijk eens op wikipedia. Trouwens weet u dat een tank met waterstof ook na een half jaar leeg is aangezien waterstof, het kleinste atoom gewoon weglekt door een stalen tank heen.
 • Willy Bogaert

  1 maand geleden
  Hopelijk wordt het nog warmer in Europa ,dan kunnen ze hun gas houden . Wij zijn voor de opwarming dan wordt er minder uitgestoot
 • Maurice Van der Leene

  1 maand geleden
  Ok het zal mischien wel afslaan maar ik moet hier toch ook geen tekeningetje bij maken zeker ! eerst 600% op slaan en dan mischien 400 % afslaan wie is er dan gesost ? De mensen die vroeger juist financieel toe kwamen zitten nu in de armoedegrens en het zal van kwaad naar erger gaan terwijl onze fameuze politiekers zich maar blijven verijken met hun bepaalde spelletjes en ons Belgie om zeep te helpen . Hen zal er alvast niets gebeuren want deze zijn binnen kassa kassa.
 • Herman Degeest

  1 maand geleden
  Waarom houd men waterstof toepassing tegen .
 • Daniel Corstjens

  1 maand geleden
  Er is ook een schaarse op de arbeidsmarkt maar zijn daar door ook de lonen verdubbeld? De gas prijs is gekoppeld aan de olie producten en de olie aan de gas producten en zo houden ze alles kunstmatig hoog, en ze geven het zelf toe hier dat de meeste stroom opgewekt worden door gascentrales in nederland, maar ons wel wijs maken dat we groene stroom kopen!
 1. "Wie wil speculeren op nog hogere gasprijzen, dient zijn beleggingen goed op te volgen": onze geldexpert geeft advies
  PREMIUM

  "Wie wil speculeren op nog hogere gasprijzen, dient zijn beleggin­gen goed op te volgen": onze geldexpert geeft advies

  De forse stijging van de energieprijs leidt tot een hogere energiefactuur voor gezinnen en bedrijven. Niet goed dus. Of toch? Zoals altijd zijn er ook bedrijven die goed verdienen aan hogere olie- en gasprijzen. Een goed belegger gaat op zoek naar de winnaars en probeert er zijn voordeel bij te doen. Maar over welke bedrijven spreken we dan? Onze geldexpert Pascal Paepen zocht het voor ons uit en zegt welke aandelen je zou kunnen kopen en welke je maar beter links laat liggen.

Geld