iStock
Volledig scherm
© iStock

Europese Commissie ziet Belgische schuldgraad volgend jaar onder drempel 100 procent zakken

De Belgische schuldgraad zal volgend jaar onder de drempel van 100 procent zakken. Dat voorspelt de Europese Commissie vandaag in haar nieuwe economische vooruitzichten. Het begrotingstekort zou 1,1 procent bedragen, of omgerekend zo'n 5 miljard euro. Met een economische groei van 1,5 procent bengelt ons land aan het staartje van het Europese peloton.

20 reacties

 • Hugo Van Haevre

  3 jaar geleden
  Daar zijn ze weer de Europese waarzeggers, wie gelooft ze nog, als de € begon ging er meer concurentie zijn en alles zou goedkoper worden, we ondervinden het alle dagen in onze portemonai opslag van min 40% op alles dikbetaalde graaiers
 • Geert Landsman

  3 jaar geleden
  Allemaal opklopperij want mensen kopen massaal over de grens omdat alles te duur is in dit land. Wacht maar. Er klopt niets van deze raming.
 • Roland Vanlerberghe

  3 jaar geleden
  En als de rente stijgt, neem maar pakweg naar 2% (de huidige inflatiegraad) dan mag Van Overtveldt of zijn opvolger op zoek naar ongeveer een goede 8 miljard. Dan klopt de rekening van de EU-Commissie al helemaal niet meer, tenzij Draghi terug begint met een nieuw steunprogramma maar dat geeft dan een hogere inflatie.
 • james vroman

  3 jaar geleden
  de enige die echt de schuldgraad naar beneden bracht was Dehaene maar toen kwam openvld me hun cadeau politiek ...
 • Bart Verbeeck

  3 jaar geleden
  We hebben toch net voor 35 miljard aan F 35 gekocht. Wat is het probleem, geld genoeg zolang de ECB blijft geld printen!!!

Geld