Open Vld-vicepremier Alexander De Croo (m.) zegt dat de waarschuwing de onderhandelende partijen moet aanmanen tot spoed.
Volledig scherm
Open Vld-vicepremier Alexander De Croo (m.) zegt dat de waarschuwing de onderhandelende partijen moet aanmanen tot spoed. © Photo News

Europese Commissie maant België aan tot meer begrotingsinspanningen: “Wake-upcall voor regeringsvorming”

De Europese Commissie vraagt ons land zo snel mogelijk een aangepaste begroting voor volgend jaar in te dienen. Omdat de regering in lopende zaken zit, diende ze een voorlopige begroting in die gebaseerd is op ongewijzigd beleid. Europa waarschuwt dat daardoor het tekort oploopt en vraagt inspanningen. Voor minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) moet de brief een "wake-upcall" zijn voor de vorming van een nieuwe regering.

59 reacties

 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  en diezelfde mannen hebben ondertussen promotie naar de EU gekregen....
 • ingrid grieten

  2 jaar geleden
  Als je weet dat de Belgen in de eerste drie maanden van dit jaar al voor 48,6 miljard euro aankopen in Nederland hebben gedaan omwille van de grote prijsverschillen dan lijkt me de oorzaak overduidelijk.
 • Bart Verbeeck

  2 jaar geleden
  danny janssens De reden dat zij 2-3 keer meer verdienen is dat zij vrijwel geen belastingen betalen op hun loon. Zelfs de Belgische EU ambtenaren genieten van deze regel. Hun logica : welke belastingen en van welk land moeten wij betalen. Boven hun extreme lonen genieten zijn nog veel meer voordelen dan bijna alle andere EU burgers. Ik weet het, want ik heb er jaren gewerkt als externe.
 • jan geens

  2 jaar geleden
  gewoon geen pre uitbetalen tenzij een regering gevormd is en werkt . Het zal snel opgelost zijn !
 • Rosa De Pauw

  2 jaar geleden
  Het RIZIV heeft verleden jaar om en bij de 26 miljard gekost en ze kwamen niet toe ! OCMW werklozenkas De Lijn NMBS justitie onderwijs ... noem maar op, vragen meer middelen, waar gaan we die halen? Meer schulden maken?

Geld