Volledig scherm
© EPA

Europese Centrale Bank spoort grote banken aan om brexitplannen te maken

De Europese Centrale Bank (ECB) oefent meer druk uit op grote internationale banken om met plannen te komen om er zeker van te zijn dat hun activiteiten in de Europese Unie winstgevend en operationeel zelfstandig kunnen opereren na de overgangsperiode van de brexit. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times.

  1. Oud-Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz: “Trump was een economische ramp”

    Oud-Nobelprijs­win­naar Joseph Stiglitz: “Trump was een economi­sche ramp”

    Over minder dan twee weken kiezen de Amerikanen hun nieuwe president. Dat kan de Democraat Joe Biden worden, maar ook hun huidige, de Republikein Donald Trump, blijven. Van die laatste is het economische beleid van de afgelopen vier jaar voor sommigen mogelijk een argument voor herverkiezing. Voormalig Nobelprijswinnaar en ex-adviseur van Bill Clinton, Joseph Stiglitz (77), ziet dat anders en noemt Trumps politiek in de Spaanse krant El País “een economische ramp”.
  2. Ontslag juridische topadviseur regering-Johnson werpt schaduw over brexitonderhandelingen

    Ontslag juridische topadvi­seur regering-Johnson werpt schaduw over brexiton­der­han­de­lin­gen

    In Londen gaat vandaag de achtste ronde van de onderhandelingen over de Brits-Europese handelsrelaties na de brexit van start. Die starten onder een slecht gesternte nu bekend is geraakt dat de juridische topadviseur van de regering-Johnson ontslag genomen heeft. Hij zou opgestapt zijn uit onvrede met de plannen om het terugtrekkingsakkoord dat vorig jaar gesloten werd te "verduidelijken" in nationale wetgeving. Volgens critici staat de regering op het punt de wet te overtreden.

Geld