Het hoofdkwartier van de ECB in Frankfurt.
Volledig scherm
Het hoofdkwartier van de ECB in Frankfurt. © REUTERS

Europese Centrale Bank schakelt versnelling hoger voor digitale euro

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat sneller werken aan de mogelijke invoering van een digitale euro. Het bankinstituut zette woensdag de volgende stap voor een CBDC of ‘central bank digital currency’. Zo komt er een onderzoeksfase van twee jaar. In die periode zal de ECB onder meer de technologische aspecten en de gegevensbescherming uitpluizen.

  1. Waar en hoe koop je welke digitale munten? Onze crypto-experts geven advies: “Sommige platformen bieden jaarlijkse interesten op je bitcoins”
    PREMIUM

    Waar en hoe koop je welke digitale munten? Onze cryp­to-ex­perts geven advies: “Sommige platformen bieden jaarlijkse interesten op je bitcoins”

    Er gaat geen dag voorbij of er valt wel iets te beleven in de wereld van Bitcoin en andere cryptomunten. Hoge en lage koerssprongen lossen elkaar in sneltempo af. Kriebelt het bij jou (en je portemonnee) om te investeren in het digitale monetaire systeem? Zorg dan dat je je goed voorbereid en ook bewust bent van de valkuilen. In deze reeks zetten crypto-experts Levi Haegebaert en Gwen Busseniers je op weg met de belangrijkste informatie. Vandaag: waar kan je welke digitale munten aankopen? Hoe doe je dat stap voor stap? En hoe bescherm je je tegen hackers?

Geld