ECB-president Christine Lagarde.
Volledig scherm
ECB-president Christine Lagarde. © REUTERS

Europese Centrale Bank houdt belangrijkste rentetarief op 0 procent

EconomieDe Europese Centrale Bank houdt haar belangrijkste rentetarief op 0 procent. Dat heeft de instelling donderdag bekendgemaakt. Het soepele monetaire beleid blijft ongewijzigd, ondanks de toenemende inflatie. De centrale bank blijft nog zeker tot eind maart vasthouden aan haar coronastimulusprogramma, waarbij ze maandelijks voor miljarden euro’s obligaties opkoopt. 

12 reacties

 • Jean Lazoore

  4 weken geleden
  Natuurlijk kunnen ze de rente niet meer verhogen, alle landen hebben zulke grote schulden dat ze zelfs geen jaarlijkse hoge rente kunnen betalen op hun enorme schulden, laat staan hun schulden aflossen . Door het creëren van steeds meer geld zal het probleem enkel erger worden, stijgende prijzen, hyper inflatie. Je zal ieder jaar 5 procent of meer verliezen op je spaargeld, na 20 jaar heb je geen koopkracht meer over, je geld zal niets meer waard zijn.
 • patrick feyen

  1 maand geleden
  Zijn dit geen prijsafspraken waar de EU zo op tegen is? Boerenbedrog?
 • Bart Verbeeck

  1 maand geleden
  Waarom zou men de rente optrekken? Het zou het einde betekenen voor de Euro omdat men de interest op de schuldenberg niet meer kan betalen. Dat zou dan ook het einde betekenen van de macht van de eurocraten. Inflatie is geweldig vanuit ECB gezien want de schulden lossen zichzelf op ten laste van de burgers.
 • Stef Peeters

  1 maand geleden
  Dit is zonder twijfel het grootste bedrog van de 21e eeuw. Het zijn de centrale banken die 0 % rente aanhouden bij een inflatie van boven de 4 %. Dit staat in geen enkel economieboek
 • Arthur Cool

  1 maand geleden
  ECB en Mevr. Lagarde zijn zeer goede maatjes !
 1. Gasfactuur nu al 1.618 euro duurder dan een jaar geleden: “Wie kan dit nog betalen?”
  PREMIUM

  Gasfactuur nu al 1.618 euro duurder dan een jaar geleden: “Wie kan dit nog betalen?”

  De factuur voor Vlaamse gezinnen die nu een variabel aardgascontract afsluiten, stevent bij ongewijzigde prijzen af op een jaarafrekening van 2.367 euro. Dat is maar liefst 750 euro meer dan amper één maand geleden. “Op een jaar tijd is de aardgasfactuur verdrievoudigd”, zegt Kristof De Paepe van mijnenergie.be. Tot nu toe luidde zijn advies dat mensen met een variabel contract beter kunnen overschakelen naar een vast contract, maar ook dat wordt snel duurder. “Maar wie nu switcht, kan tóch nog 487 euro goedkoper af zijn.”

Geld