Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Europese beurzen opnieuw onderuit door coronavirus: “2020 is verloren jaar”

De Europese beurzen blijven onderuit gaan door de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus.  In Brussel ging de Bel20 met circa 4 procent verlies even onder de grens van 3.500 punten. De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na de opening een daling van 3,7 procent. Volgens KBC-econoom Tom Simonts is 2020 al “een verloren jaar”, maar “zal alles vanzelf wel goed komen”.

11 reacties

 • Jeroen Van Dijck

  2 jaar geleden
  Wie begin vorig jaar begon met beleggen staat nog steeds op winst. Enkel de winst die dit jaar bereikt was is momenteel terug weg. Tenzij je 2 weken geleden bent begonnen met beleggen, zal de beurs nog sterk mogen dalen alvorens je 10% verlies boekt op je inleg...
 • Jack Hoeben

  2 jaar geleden
  Dan kan de gewone man in de straat misschien eens geld verdienen!
 • christoph vermeirssen

  2 jaar geleden
  Och Dirk, af en toe eens 30% virtueel verliezen ( want je bent het niet echt kwijt) als je daarvoor 100% of 150% gestegen bent , brengt veel meer op dan die 0,11%. Hmmm nog te vroeg om bij te kopen. Tot zolang ze niet zeggen de wereld gaat er aan , is het nog te vroeg!
 • Dirk Cooman

  2 jaar geleden
  Er is altijd iets . Beleggen en de spaarders zand in de ogen strooien . Eerst opgang en dan grote verliezen en is de kleine belegger alles weer kwijt. Daarom spaarboekje en ben je zeker van 0,11 % . Beter dan 10 % of meer verliezen.
 • Lieve Van Tallo

  2 jaar geleden
  Sowieso een verloren jaar voor beleggers. Herstel zal niet voor direct zijn.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.

Geld