AFP
Volledig scherm
© AFP

Europese bedrijven maken zich zorgen over economische koers China

Europese bedrijven raken steeds bezorgder over de nieuwe economische koers van China. Ze zien “zorgwekkende tekenen” dat het land de blik op economisch gebied steeds meer naar binnen gericht heeft, stelt de voorzitter van de Kamer van koophandel van de Europese Unie in China. Jörg Wuttke meent dan ook dat er “aanzienlijke twijfels over de toekomstige groei van het land” zijn.

11 reacties

 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Moest zo nodig allemaal van ginder komen alle fabrieken naar China en maar werkloosheid invoeren, gemakkelijk als ginder alles met geld dat uit lucht bestaat betaald wordt.
 • Peter De Coninck

  1 jaar geleden
  Is een slimme zet van China, alleen zouden wij in Europa dat ook moeten durven doen en zodoende minder afhankelijk zijn van hen. Alleen daar is moed voor nodig en dat ontbreekt er bij ons. Europa is geen staat en blijft een samenraapsel van landen met eigen doelstellingen en politieke graaiers helaas
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 jaar geleden
  Eén van de methodes die etatisten toepassen om kapitalisme te vernietigen bestaat uit het instellen van regels die een bepaalde industrie aan handen en voeten binden, het ze onmogelijk makend problemen op te lossen, en dan verklaren dat de vrije markt gefaald heeft en dat meer regulering noodzakelijk is. De inherente ondeugd van kapitalisme is de ongelijke verdeling van zegeningen, de inherente deugd van socialisme is de gelijke verdeling van armoede en ellende.
 • Alfons Vanacker

  1 jaar geleden
  "Ze zien “zorgwekkende tekenen” dat het land de blik op economisch gebied steeds meer naar binnen gericht heeft". En China zal zoals Japan doen, alle high tech in hun land houden. Op vele vlakken is China al ver vooruit. "Chinese coronabeleid waarbij voor een enkele besmetting soms hele wijken of steden worden geïsoleerd", Hier wonede, heb ik geen probleem met hun aanpak en ben hier heel veilig. Ook de Chinzen hebben geen probleem met dit. Waar moeit zich het Westen mee?
 • Evelyne Dewulf

  1 jaar geleden
  Eerst alle kennis bij ons oprapen en dan in zelf isolement gaan. Communisten, hé... 50 jaar geleden "bestond" China niet. Zelfbedruipend zijn zou aanvaardbaar zijn. Maar niet na massale diefstal. Een beetje ethisch fatsoen dwingt hen om samenwerkend te zijn...