AFP
Volledig scherm
© AFP

Europese bedrijven maken zich zorgen over economische koers China

Europese bedrijven raken steeds bezorgder over de nieuwe economische koers van China. Ze zien “zorgwekkende tekenen” dat het land de blik op economisch gebied steeds meer naar binnen gericht heeft, stelt de voorzitter van de Kamer van koophandel van de Europese Unie in China. Jörg Wuttke meent dan ook dat er “aanzienlijke twijfels over de toekomstige groei van het land” zijn.

11 reacties

 • Ives Ameel

  1 maand geleden
  Moest zo nodig allemaal van ginder komen alle fabrieken naar China en maar werkloosheid invoeren, gemakkelijk als ginder alles met geld dat uit lucht bestaat betaald wordt.
 • Peter De Coninck

  1 maand geleden
  Is een slimme zet van China, alleen zouden wij in Europa dat ook moeten durven doen en zodoende minder afhankelijk zijn van hen. Alleen daar is moed voor nodig en dat ontbreekt er bij ons. Europa is geen staat en blijft een samenraapsel van landen met eigen doelstellingen en politieke graaiers helaas
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 maand geleden
  Eén van de methodes die etatisten toepassen om kapitalisme te vernietigen bestaat uit het instellen van regels die een bepaalde industrie aan handen en voeten binden, het ze onmogelijk makend problemen op te lossen, en dan verklaren dat de vrije markt gefaald heeft en dat meer regulering noodzakelijk is. De inherente ondeugd van kapitalisme is de ongelijke verdeling van zegeningen, de inherente deugd van socialisme is de gelijke verdeling van armoede en ellende.
 • Alfons Vanacker

  1 maand geleden
  "Ze zien “zorgwekkende tekenen” dat het land de blik op economisch gebied steeds meer naar binnen gericht heeft". En China zal zoals Japan doen, alle high tech in hun land houden. Op vele vlakken is China al ver vooruit. "Chinese coronabeleid waarbij voor een enkele besmetting soms hele wijken of steden worden geïsoleerd", Hier wonede, heb ik geen probleem met hun aanpak en ben hier heel veilig. Ook de Chinzen hebben geen probleem met dit. Waar moeit zich het Westen mee?
 • Evelyne Dewulf

  1 maand geleden
  Eerst alle kennis bij ons oprapen en dan in zelf isolement gaan. Communisten, hé... 50 jaar geleden "bestond" China niet. Zelfbedruipend zijn zou aanvaardbaar zijn. Maar niet na massale diefstal. Een beetje ethisch fatsoen dwingt hen om samenwerkend te zijn...
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. “Bevoorradingscrisis leidt tot schrikwekkend hoge inflatie in Verenigd Koninkrijk”

  “Bevoorra­dings­cri­sis leidt tot schrikwek­kend hoge inflatie in Verenigd Koninkrijk”

  De bevoorradingscrisis in het Verenigd Koninkrijk leidt tot een “schrikwekkend hoge inflatie” die vooral een bedreiging vormt voor de allerarmsten. Dat heeft de topman van de sectororganisatie Food and Drink Federation (FDF) tijdens een parlementaire hoorzitting gezegd. De Britse vrachtvervoerdersorganisatie Road Haulage Association (RHA) liet weten dat het maar niet betert met chauffeurstekorten ondanks een reeks maatregelen van de regering.
 3. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.

Geld