Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Europa verliest 20 ton goud per jaar via afgedankte autowrakken

Europa verliest grote hoeveelheden kostbare materialen via afgedankte voertuigen, waaronder 20 ton goud per jaar, omdat er bijna niets wordt gerecycleerd. En het aandeel van die kostbare stoffen in auto’s stijgt voortdurend, blijkt uit Zweeds onderzoek.

33 reacties

 • gustaaf carpels

  4 jaar geleden
  Als ze het afval waar het goud inzit Gratis of spotgoedkoop (door kinderen) kunnen laten ontmantelen bv in afrika enz....waar ze nu het afval naartoe sturen wordt het wel gerecycleerd
 • Gerd Van nieuwenhove

  4 jaar geleden
  Met goud wordt er gespeculeerd . Onze toppers willen euros en dollars in hunnen zak
 • Stefanie van Dijk

  4 jaar geleden
  We zijn het door de jaren heen verleerd om de handen vuil te maken aan herbruik en reparatie maar we zullen dringend terug naar dat moeten, je kunt niet blijven delven, gebruiken, wegsmijten, het raakt een keer op, maar zlijkbaar moet het eerst daadwerkelijk op voor men dat inziet!
 • ivo torfs

  4 jaar geleden
  @Conny Van den Bosch. Dat is al gebeurt in Duitsland maar dan niet om de edel metalen, ik denk niet dat er iets aan te verdienen valt als ze op zoek moeten gaan in het dashboard, het sop zou de kolen niet waard zijn.
 • Roger Duyssens

  4 jaar geleden
  Recycleren in wat het ook is gebeurt alleen als er een winstgevend handeltje van gemaakt kan worden. De verhoudingen tussen de reële waarde en de commerciële waarden zijn volledig onrealistisch geworden. Je kan daar alleen maar een beter evenwicht in krijgen door enorme overheidssubsidies. Het element loonkost dat recycleren betekent is enorm veel hoger dan de kostprijs van deze zeldzame materialen.