De euro bereikt het hoogste peil tegenover de dollar in in ruim drie jaar tijd.
Volledig scherm
De euro bereikt het hoogste peil tegenover de dollar in in ruim drie jaar tijd. © Thinkstock

Euro op hoogste niveau tegenover dollar in ruim drie jaar

Eén euro was vandaag zo'n 1,2297 dollar waard, het hoogste peil sinds 19 december 2014. De Europese eenheidsmunt gaat al enkele dagen in stijgende lijn, na de publicatie van de notulen van de Europese Centrale Bank (ECB). De daling van de waarde van de dollar brengt echter een prijsstijging van ruwe olie met zich mee.

4 reacties

 • Bart Verbeeck

  5 jaar geleden
  Als je nu nog niet beseft dat deze overheid gereguleerde financiële constructies gedoemd zijn om te imploderen...
 • Geert Van de Moortele

  5 jaar geleden
  Door de lage dollar (ten opzichte van de euro)en het feit dat de VS meer eigen schalieolie en gas kan gebruiken (en de overschot duurder kan verkopen) is dit goed nieuws voor de export en de interne economie van de VS. KOOP DUS VS-aandelen zolang Trump president blijft.
 • jean petermans

  5 jaar geleden
  De olieprijs zit al sinds het aantreden van Trump in de lift.
 • François Defosse

  5 jaar geleden
  In euro is de olieprijs dus hetzelfde gebleven...
 1. Alle blikken zijn deze week gericht op federale regering: “Er moet nu écht iets gebeuren, na de zomer gaat iedereen in verkiezingsmodus”

  Alle blikken zijn deze week gericht op federale regering: “Er moet nu écht iets gebeuren, na de zomer gaat iedereen in verkie­zings­mo­dus”

  Het wordt een belangrijke week in de Wetstraat. “De blikken zijn federaal gericht”, vertelde politiek journaliste van ‘VTM NIEUWS’ Hannelore Simoens bij HLN LIVE vanochtend. Afgelopen weekend startten de eerste begrotingsgesprekken, al leverden die nog niets op. Ze zullen deze week verder gezet worden, maar ook daar moeten we nog niet al te veel van verwachten, aldus Simoens. Verder zal de regering zich buigen over de pensioenen, de fiscale hervorming en een akkoord met Engie.
 1. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 2. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.