Volledig scherm
© ANP

Euro op hoogste niveau sinds april 2008

De euro is woensdagochtend verder in waarde gestegen tegenover de Amerikaanse dollar. De Europese eenheidsmunt is nu 1,2325 dollar waard, het hoogste niveau sinds april 2018. Een dure euro maakt import goedkoper, maar uitvoer buiten het handelsblok wordt duurder.

4 reacties

 • Bart Verbeeck

  2 maanden geleden
  Ik denk dat het is omdat de USD aan het imploderen is, maar dat gaat ook gelden voor alle andere overheidsmunten. Lezers, er is geen enkele overheidsmunt in de geschiedenis die langere tijd heeft bestaan of ondertussen meer dan 90% of meer aan waarde heeft verloren.
 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  hoogste niveau van de euro zal voor de werkende mens worst wezen; alles is (veel) duurder geworden... Ik wil weer een subtieler waardebepaling in Bef. - Bij de invoer stonden prijzen genoteerd tot 3 cijfers na de komma. Ondertussen worden we zelfs met de rosse centjes bestolen.
 • Patrick Verbelen

  2 maanden geleden
  Druk de waarde eens uit in goud in plaats van Dollars, dan zal meteen blijken dat we geen reden hebben tot juichen.
 • jan geens

  2 maanden geleden
  Maar correcter is : De dollar is in vrije val door het ongebreidelde drukken ervan . Van alle dollars in omloop is 20 procent dit jaar gedrukt . Tja als ie dan nog niet zakt ...
 1. Na forse verhoging KBC: alle banktarieven doorgelicht. Hoeveel duurder wordt jouw bank?
  Sparen

  Na forse verhoging KBC: alle banktarie­ven doorge­licht. Hoeveel duurder wordt jouw bank?

  Een nieuw jaar brengt doorgaans heel wat veranderingen met zich mee bij de banken, en dat is begin 2021 niet anders. Omdat hun winsten onder druk staan door de lage rentes zoeken ze hun heil in een daling van de dienstverlening, of in een verhoging van de kosten die ze doorrekenen aan de klant. KBC kondigde gisteren aan op 1 april een aantal van zijn tarieven fors op te trekken. Spaargids.be zet alle wijzigingen op een rij.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees

Geld