“De euro zelf is op dit moment geen aantrekkelijke munt”, zegt een valuta-expert.
Volledig scherm
“De euro zelf is op dit moment geen aantrekkelijke munt”, zegt een valuta-expert. © Karl-Josef Hildenbrand/dpa

Euro bijna evenveel waard als dollar en dat is al twintig jaar geleden

De euro staat op het punt om voor het eerste in twintig jaar qua waarde gelijk te zijn aan de dollar. De Europese eenheidsmunt zakte tot een vijfjarig dieptepunt van iets meer dan 1,03 dollar. Verschillende kenners verwachten dat de munten dit jaar in waarde gelijk zullen staan (pariteit). De laatste keer dat de dollar en de euro evenveel waard waren was eind 2002.

8 reacties

 • FRANK WILLEMS

  2 maanden geleden
  De schuld van Europa stijgt want …bij prijzen ,olie,gas,drugs,wapens,mineralen ,chemie is nog steeds de gangbare in US $
 • willy goelen

  2 maanden geleden
  Wat een inflatie , denkt Lagarde en haar acolieten nu dat ze goed bezig zijn ? ze krijgen de inflatie de eerste 10 jaar nooit meer in de fles .En diepe recessie zal volgen , de waardevermindering van het spaargeld gaat haar zuur opbreken .
 • Paul Verbeeck

  2 maanden geleden
  Al een geluk dat onze europese politici zelf zeggen dat ze goed bezig zijn . Het enige wat we zien dat ze het geld van de europese belastingbetaler met bakken verkwisten , ze hebben steeds wel weer een nieuwe reden om europees geld te verkwisten buiten Europa. Ze moeten er zelf niet voor te werken.
 • Dirk Bytebier

  2 maanden geleden
  Het wordt nog erger !
 • Johny matheeuwsens

  2 maanden geleden
  Europa is zichzelf aan het wurgen door de maatregels tegen Rusland. Wij hebben hier geen grondstoffen, hoe dwaas zijn onze Europese leiders toch. Wij zijn hier echt niet goed bezig en dat gaan we steeds meer voelen. Mooie woorden zorgen niet voor eten en heldhaftigheid gaat ten koste van de armsten.
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Energiereuzen roepen Fransen op meteen minder energie te gebruiken in aanloop naar winter, bezorgdheid gaat ook op voor ons land

  Energiereu­zen roepen Fransen op meteen minder energie te gebruiken in aanloop naar winter, bezorgd­heid gaat ook op voor ons land

  De grote energiebedrijven hebben er gisteren in Frankrijk bij particulieren en firma’s op aangedrongen om het stroomverbruik onmiddellijk te temperen. Ze deden dat als wapen in de strijd tegen de dreigende energiecrisis. “We moeten collectief werken aan het beperken van ons verbruik om weer speelruimte te krijgen,” aldus de directeuren van TotalEnergies, EDF en Engie in een open brief, die werd gepubliceerd in het weekblad ‘Journal du Dimanche’. De oproep is ook van toepassing op ons land.
 3. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?