REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

EU-Commissie wil meer wapens tegen concurrentieverstorende staatssteun uit buitenland

De Europese Commissie wil nieuwe hefbomen om de concurrentieverstorende impact van buitenlandse staatssteun op de Europese markt aan te pakken. Europa blijft gehecht aan een open markt, maar “we zullen assertief optreden als dat nodig is”, verzekerde vicevoorzitter en Eurocommissaris voor Mededinging Margrethe Vestager.

 1. China legt webwinkelgigant Alibaba miljardenboete op

  China legt webwinkel­gi­gant Alibaba miljarden­boe­te op

  China legt webwinkelconcern Alibaba van techmiljardair Jack Ma een miljardenboete op voor monopoliepraktijken. Het gaat in totaal om 18,2 miljard yuan, wat omgerekend neerkomt op 2,3 miljard euro. Staatsmedia in China melden dat de Chinese toezichthouder tot de boete heeft besloten na afronding van een onderzoek dat in december was ingesteld. De boete is gelijk aan 4 procent van Alibaba's binnenlandse verkoop in 2019, aldus de toezichthouder.
 2. Meer Belgen kiezen voor beleggen in plaats van spaarrekening: onze expert legt uit hoe je ermee start
  26

  Meer Belgen kiezen voor beleggen in plaats van spaarreke­ning: onze expert legt uit hoe je ermee start

  Veel spaarders hebben sinds de coronapandemie een eerste stap gezet naar beleggen. Dat blijkt vandaag uit een rondvraag van De Tijd bij de grootste banken. Traditioneel parkeert de Belg zijn geld op spaarboekjes. Maar de lage rente, de inflatievrees, nieuwe producten en meer tijd doen de koudwatervrees voor beleggingen verdwijnen. Onze beursexpert geeft tips en uitleg over hoe je zelf begint met beleggen.

Geld