Margrethe Vestager, de Deense Europees Commissaris voor Mededinging.
Volledig scherm
Margrethe Vestager, de Deense Europees Commissaris voor Mededinging. © EPA

Enkel Qualcomm levert chips voor modems iPhone en iPad: EU legt bedrijf miljard euro boete op

De Europese Commissie legt de Amerikaanse chipfabrikant Qualcomm een boete van 997 miljoen euro op vanwege een deal met Apple. Door tegen betaling exclusief chips voor modems in iPhones en iPads aan Apple te leveren, heeft Qualcomm zijn dominante marktpositie misbruikt, aldus de toezichthouder in Brussel. De chipfabrikant gaat in beroep tegen de beslissing.

6 reacties

 • Anoniem

  5 jaar geleden
  Alsof een consument (lelijkste woord ooit uitgevonden) zijn keuze van PC, laptop, gsm … laat afhangen van het soort chip dat er in steekt. Bij “chip” denken de meesten toch aan keuze over zout, paprika, bbq
 • Jan Corneel

  5 jaar geleden
  En wat is dan het probleem.? Apple is een privé onderneming die probeert zoveel mogelijk winst te maken . Wat heeft Europa als instelling daarmee te maken. Dat dat Europa als instelling eerst zijn eigen beerput eens ledigt.
 • paul lemmens

  5 jaar geleden
  Zen wie profiteert van de boete , de EU om nog maar eens nutteloze reisjes en investeringen te doen ipv een degelijk project te financieren
 • J. VAN SCHUERBEECK

  5 jaar geleden
  Die grote internationale bedrijven zijn allemaal dieven en belastingontduikers. Elk jaar moeten de inkomsten een pak omhoog.
 • Roland Peeters

  5 jaar geleden
  De grootste chip fabrikant voelt zich blijkbaar achteruit gestoken,dat zal de reden wel zijn.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. We leven meer dan ooit boven onze stand. Waar ontspoort de Belgische begroting het ergst? En hoe gaan burgers dat voelen?
  PREMIUM
  Politiek

  We leven meer dan ooit boven onze stand. Waar ontspoort de Belgische begroting het ergst? En hoe gaan burgers dat voelen?

  Met een tekort van ‘maar’ 27,4 miljard euro kreeg de Vivaldi-regering een meevaller, maar de federale ministers rekenen zich bij de begrotingscontrole toch best niet rijk. Zonder ingrepen ontsporen de overheidsfinanciën immers compleet. Waar knelt het schoentje van de Belgische begroting momenteel het meest? We vroegen het aan professor economie Wim Moesen (KU Leuven). “Als onze kredietwaardigheid weer verlaagd wordt, wordt lenen nóg duurder.”