BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Energiehandelaars waarschuwen voor dreigend dieseltekort

Er dreigt een tekort aan diesel op de wereldmarkten als gevolg van de sancties tegen Rusland. Daarvoor waarschuwen grote energiehandelaars. Volgens hen loopt Europa het grootste risico op een “systemisch” tekort, waardoor er aan de pomp mogelijk geen diesel meer te verkrijgen zal zijn.

 1. Witte Huis dringt aan op strengere regels middelgrote banken zonder Congres om toekomstige bankcrisis te voorkomen

  Witte Huis dringt aan op strengere regels middelgro­te banken zonder Congres om toekomsti­ge bankcrisis te voorkomen

  De regering Biden heeft vandaag een beperkte lijst van nieuwe maatregelen voorgesteld om middelgrote banken te versterken. Banken met activa tussen 100 miljard dollar (91,7 miljard euro) en 250 miljard dollar (229,2 miljard euro) moeten meer liquide middelen aanhouden, hun kapitaal verhogen, regelmatig stresstests ondergaan en “levenstestamenten” opstellen met details over hoe ze kunnen worden afgewikkeld, aldus het Witte Huis.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.